Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
23°C

Klaus Johannis cu noul BMW 750i: 250 km/h

Când a venit la primărie, instituţia oraşului avea ca maşină de serviciu pentru edilul şef o Nubira. Klaus Johannis a trecut apoi la un Audi. Anul Capitalei culturale a adus un parteneriat cu BMW România, care i-a încredinţat lui Klaus Johannis o limuzină seria 7. Acum, cei de la BMW România au continuat parteneriatul, iar primarul Sibiului conduce o nouă limuzină - un BMW din aceeaşi serie 7, modelul 750i. "Este o maşină dintr-o cu totul altă generaţie şi diferă total faţă de fosta maşină BMW. Mă refer la datele tehnice, la electronică, la confort. Confortul la drum este unul sporit. De departe este cea mai bună maşină condusă de mine", spune primarul referitor la noua limuzină albă.
Sibienii îl pot vedea extrem de des pe primarul oraşului la volan. "Îmi place să conduc şi o fac de câte ori este posibil. Doar la orele nepotrivite sau când fac drumuri mai lungi apelez la şoferul Primăriei".
Într-una din emisiunile Top Gear, unul dintre moderatori s-a arătat extrem de nemulţumit de multitudinea de setări solicitate de un model BMW de ultimă generaţie. Johannis susţine că nu este chiar aşa. "E total fals. Setările sunt ca la orice maşină de simple. Există şi date presetate, poţi porni oricând la drum".
Maşina pe care o conduce primarul Johannis are un motor pe benzină Twin Turbo cu opt cilindri cu câte patru supape şi cu o capacitate de 4.395 de cmc. Puterea maximă generată este de 407 CP, la o turaţie cuprinsă între 5.500 şi 6-400 de rotaţii pe minut. Cuplul maxim atinge impresionata sumă de 600 Nm între 1.750 şi 4.500 de rotaţii pe minut. Toate aceste date fac o imagine destul de clară asupra uzinei de sub capota modelului. Iar Klaus Johannis a testat acest lucru. "Nu m-am ambiţionat să îi ating limitele. Cea mai mare viteză am atins-o în Germania, pe autostradă - 250 de km pe oră". Trebuie spus că viteze modelului BMW 750i este limitată la 250 de km pe oră. 
Electronicele, senzorii şi dotările unui astfel de automobil pot reduce mult din amprenta şoferului asupra stilului de condus. Klaus Johannis spune, însă, că niciodată maşina nu prea controlul în locul şoferului. "Această maşină se poate conduce în diferite regimuri care lasă la latitudinea şoferului reacţiile. Fie acestea şi sportive. Ceea ce este de remarcat e faptul că deşi are o capacitate cilindrică mare, consumul este destul de redus datorită echipamentelor electronice". Consumul urban este de 16,4 la suta de kilometri, iar cel extraurban este calculat la 8,5. Poate una din cele mai interesante dotări ale modelului condus de Klaus Johannis este direcţia activă integrală, care variază inclusiv unghiul de direcţie al roţilor din spate. Acest lucru face ca şi la viteze mici, cercul de întoarcere al autovehicului să fie scăzut. Maşina are o lungime de 5,072 metri şi o lăţime de 2,134 metri, aici incluzând şi oglinzile. "După ce te obişnuieşti cu maşina nu e deloc greu de condus nici pe drumurile mai înguste din Sibiu", mai spune primarul Sibiului.


Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

un cetatean obosit dupa alegeri

Acum 13 ani

din ridicol in banal....reclama pentru BMW, treaba unui primar? Cate BMW 750i sunt in Romania? Sute, probabil, iar despre datul cu masina pe autostrazile din Germania poate orice nea Caisa cu Pajero sa-ti povesteasca acelasi lucru.
Raspunde

zexe

Acum 13 ani

Tre sa justifice si el masina data moca de firma, ca doar de aia i-au dat-o ca sa le faca reclama. Avem un primar vedeta, ca doar actorii si sportivii mai fac reclame la masini. Vax!
Raspunde

boc

Acum 13 ani

de stiut este faptul ca masina a primit-o de la contempo cars la schimb cu autorizatia de construire a show-room-ului de langa aeroport i-a amanat dom primar cu autorizatile pana si-a vazut masina in curte ....
Raspunde

cetatean

Acum 13 ani

Sunt surprins si indignat de nonsalanta cu care "jurnalistii" ne servesc un material monden/publicitar despre masina pe care o conduce dl primar si impresiile d-nei sale. Acestea sunt chestiuni ce tin de o sueta in cadru privat, nu de un articol intr-un ziar. Ca cetatean al Sibiului si contribuabil as dori in primul rand sa stiu cine a aprobat acest asa-zis parteneriat cu BMW, daca folosinta masinii este gratuita sau contra cost si in acest ultim caz la cat se ridica acest cost, cine il suporta si din ce surse???
Raspunde

canci

Acum 13 ani

Publicitate mascata si gratuita pentru o marca de masina. Jurnalisti de doi bani, primar la fel!
Raspunde

eff

Acum 13 ani

D-le ,e primar.Ai vrea sa umble-n Matiz. Sunteti penibili cu art. voastre de doi bani.Sunt lucruri mai arzatoare,dar trebuie sa stiti sa le cautati.De unde ,daca nu e materie cenusie?
Raspunde

dadi

Acum 13 ani

Primarul zice, in articol, ca jucaria consuma 16,5 l/100 km. in regim urban. Asta scrie de fapt in fisa tehnica, consumul real este, in mod cert, >20 l. O fi masina luata in regim de parteneriat cu dealar-ul sibian, dar intretinerea este suportata de noi, prostii care l-am ales. Cat e impozitul la 4000 cc? Benzina? Reviziile? Sa ne mai miram, oare, de ce avem atatea strazi nereparate? Avand aceasta jucarioara, primarul Johannis n-are nici un motiv sa-si rupa gatul pe trotuarele de pe Bieltz, pentru a caror finalizare nu mai sunt bani la bugetul local. Ma-ntreb de ce nu ia masuri OPC-ul, Insp. pentru Disciplina in Constructii? Canale pe trotuar acoperite cu europaleti de lemn poti vedea numai intr-o fosta capitala culturala europeana pastorita de Marele Gospodar Johannis. Acum are si tichie de margaritar...
Raspunde

dani

Acum 12 ani

masina cu stil...... eleganta si frumoasa .... condusa de un om care stie ce e aia un BMW . astea nu sunt masini pentru orice om
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus