Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Sibiul, in top 3 pachete turistice

Conform Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism Mărginimea Sibiului se află în primele trei tipuri de pachete turistice interne vândute.

TOPUL TIPURILOR DE PACHETE TURISTICE INTERNE VâNDUTE PRIN AGENŢIILE DE TURISM MEMBRE ANAT

1. Pachete de turism montan (hoteluri şi vile din zonele Valea Prahovei, Predeal, Poiana Braşov, Bran-Moieciu, Borşa, Arieşeni, Păltiniş, Câmpulung Moldovenesc etc.)

2. Pachete în staţiuni balneare (Băile Felix, Călimăneşti-Căciulata, Vatra Dornei, Buziaş, Covasna, Băile Herculane, Băile Govora etc.)

3. Pachete de turism rural (Bran Moieciu, Maramureş, Bucovina, Mărginimea Sibiului, Vrancea, Apuseni)

În plus, Mărginimea Sibiului se află şi în primele destinaţii preferate de turiştii străini care vor petrece iarna în ţara noastră.

TOPUL TIPURILOR DE PACHETE TURISTICE DE INCOMING VâNDUTE PRIN AGENŢIILE DE TURISM MEMBRE ANAT

 1. Staţiuni montane (Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, Bran Moieciu, Slănic Moldova) – grupuri din Republica Moldova, Federaţia Rusă, Ucraina, Ungaria, turişti individuali din Grecia, Turcia, Ungaria, Marea Britanie.

 2. Turism rural (Maramureş, Bucovina, Munţii Apuseni, Mărginimea Sibiului) – turişti individuali din Ungaria, Germania, Austria, Italia, Franţa etc.)

“Din păcate, la capitolul incoming sezonul de iarnă nu atrage mulţi turişti străni în România. Majoritatea sunt individuali şi aleg pensiunile rurale. Cele mai multe grupuri sunt în prima jumătate a lunii ianuarie, din spaţiul ex-sovietic. Datorită îmbunătăţirii relaţiilor cu Republica Moldova, se aşteaptă mai mulţi turişti din ţara vecină”, explică ANAT într-un comunicat de presă.

ANAT speră ca în anul 2010 turismul românesc să îşi revină faţă de 2009 şi să înregistreze şi o creştere uşoară, de cel puţin 5%.  Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ANAT estimează o scădere de cel mult 10% faţă de anul precedent a circulaţiei turiştilor. Până la ora actuală, pachetele turistice şi locurile deţinute de agenţii la hoteluri au fost vândute În proporţie de 70-80%.

Se observă o creştere a cererii turistice pentru perioada Crăciunului, atât pe intern, cât şi pe extern. Motive: obişnuinţa românilor de a se deplasa cu familia de Crăciun, căpătată în ultimii ani, şi tarifele mai mic practicate în această perioadă, faţă de perioada Revelionului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus