Miercuri,
07.12.2022
Ceata
Acum
4°C

Obi si Turnurile gemene, investitiile 2010

Cea mai importantă investiţie aşteptată să fie finalizată în oraşul Sibiu, anul următor, se anunţă a fi magazinul Obi, din nordul oraşului. Nu atât datorităî sumei investite acolo sau a utilităţii magazinului pentru locuitorii din zonă cât din faptul că deschiderea acestuia marchează primul pas în echilibrarea traficului de cumpărători ai oraşului, înclinat acum mult sprte Şelimbăr. Obi, magazin de bricolaj, reprezintă prima fază a dezvoltării unui amplu proiect imobiliar, gândit de austriecii de la CA Immo Internaţional şi omul de afaceri Klaus Reisenauer. Proiectul prevede, în fazele ulterioare deschiderii Obi, amenajarea unui complex comercial oarecum similar celui de lângă Şelimbăr, Sibiu Shopping City. Obi este programat pentru inaugurare în luna iunie a anului viitor, investiţia numai în această unitate ridicându-se la 10 milioane de euro. Obi va avea o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi.
În total, proiectul imobiliar gândit pe un teren de 200.000 de metri pătraţi, de la ieşirea spre Mediaş, este estimat că va costa circa 120 milionae de euro şi va duce la crearea a circa 1.000 de locuri de muncă.
După deschiderea Obi, dezvoltatorii se vor concentra pe construirea unui magazin de mobilă, investiţie ce va fi demarată în cursul anuluui următor. "Considerăm că Sibiul are nevoie de o a doua locaţie pentru retail, pentru cumpărături. La ora actuală, totul se concentrează în sudul oraşului. Ne aşteptăm ca traficul din Sibiu să se îmbunătăţească dupa ce deschidem acest proiect", spune Klaus Riesenauer. 
Investiţia în complexul comercial de la ieşirea spre Mediaş este singura care merge înainte dintr-o serie mai lungă de ample proiecte imobiliare anunţate de mari dezvoltatori în Sibiu, pe segmentul comercial, în ultimii ani. Un alt proiect ce părea că va decurge normal este Sibiu City Center, create de austriecii de la Immoeast, împreună cu partenerii S+B Gruppe, localizat în zona Gării Sibiu, pe un teren cumpăprat de la Amylon Sibiu. Dezvoltatorii au anunţat încă din 2007 că urmau să investească peste 100 de milioane de euro într-un mall şi clădiri de birouri, care ar fi trebuit finalizat până în 2010. Evenimente ulterioare, în principal criza economică şi retragerea Immoeast, au dus la amânarea pe timp nelimitat a proiectului.
Tot în 2010 ar fi trebuit să se desfăşoare lucrări de construcţie la mall-ul Tiago, anunţat de grupul Mivan pentru Sibiu, tot în 2007. Dificultăţile economice cauzate de criza internaţională au făcut însă ca grupul irlandez să abandoneze proiectul de la Sibiu. 
De altfel, 2009 nu anunţă schimbări spectaculoase în peisajul îngheţat al investiţiilor importante anunţate în Sibiu. Fie că vorbim de proiecte de dezvoltare a unor locuinţe, precum cel anunţat de Ilie Carabulea pe un teren Sitex, lângă Dumbrava, fie că vorbim de hoteluri, precum cel dezvoltat de Euroil, lângă Sala Transilvania, sau de clădiri de birouri, 2010 nu pare să anunţe inaugurări spectaculoase. Singurele semne sigure par că vin dinspre proiectul Turnurilor Gemene, gândit de Ilie Carabulea, proiect care a obţinut finanţare europeană. Construcţia tururilor, demarată de firma Concefa, s-a oprit în 2008, dar ar putea fi reluată anul viitor, dacă finanţarea de 46 milioane de lei obţinută de firma Transcar Internaţional rămâne valabilă. Investiţia totală în proiect este estimată la 85 milioane lei.
Centrul de afaceri Turnurile Gemene ar trebui să fie gata în 2011. Complexul va avea 15 etaje şi un sistem de detecţie şi stingere de incendiilor performant. Faţă de proiectul iniţial, clădirii i-au fost adăugate două noi lifturi precum şi două scări de evacuare în caz de urgenţă.
Centrul de afaceri va putea găzdui birourile a 52 de firme, suprafaţa închiriabilă urmând să fie de 10.000 de metri pătraţi. Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

carapulea

Acum 12 ani

de ce nu precizati si cate locuri de parcare sunt prevazute in proiectul asta magnific al turnurilor gemene. Eu stiu cate sunt in proiect, si sunt revoltat. Unde o sa parcheze toti angajatii a celor 52 de companii?? Ceva tipic pentru domnu Inginer.
Raspunde

interesant

Acum 12 ani

vor parca si ei pe unde da domnu.
Raspunde

filip

Acum 12 ani

celui cretin de la 1: ce te f.....pe tine grija asta? stai, dracu', pana se gata si-o sa vezi atunci, taratura, mancati-ar viermii din nas, daca mai pocesti anume nume, mortaciune! si nu uita sa io sugi nitel, poate te mai linistesti, nu vezi ca esti un accident genetic!!?
Raspunde

pt. filip

Acum 12 ani

Dupa cum borasti din tine, 100% daca exista un accident genetic, acela esti tu. Cel de la 1 are perfecta dreptate.Dar cum tu esti inglodat in logica pana la glezna broastei,te iertam. Nu te duce mintea.
Raspunde

pt. filip 2

Acum 12 ani

si tu te pui sa dai sfaturi? nu vezi ca vorbesti ca la usa cortului?
Raspunde

ella

Acum 12 ani

In ce data se deschide obi in sibiu??va rog sa-mi spuna cineva .Multumesc.
Raspunde

un ceteţean

Acum 12 ani

să vedem cum va demara proiectul cu Sibiu City Center deoarece este într-adevăr important pentru Sibiu, dar sper că se vor respecta toate procedurile ca să dăm un exemplu Uniunii Europene că se poate şi în zona noastră. Succes şi lucraţi profesionist!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus