Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Fumatorii omoara 600.000 de nefumatori in fiecare an

Fumatul pasiv este la originea unui deces din opt cauzate în general de fumat, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi provoacă 600.000 de decese pe an în lumea întreagă.
Raportul OMS arată că fumatul ucide peste cinci milioane de persoane în fiecare an, mai mult decât SIDA, tuberculoza şi malaria la un loc. Dacă se menţin actualele tendinţe, consumul de tutun ar putea provoca moartea a peste opt milioane de persoane pe an în 2030.
Astfel, 10% din costurile economice asociate consumului de tutun sunt atribuite fumatului pasiv. Potrivit raportului OMS, aceste costuri sunt directe, precum cele legate de tratarea bolilor proprii fumatului, şi indirecte, precum cele asociate scăderii productivităţii sau pierderii salariului din cauză de deces sau boală. Raportul aminteşte că fumatul pasiv are un impact puternic asupra sănătăţii, provocînd la adulţi grave boli cardiovasculare şi respiratorii, precum bolile coronariene şi cancerul la plămâni.
Fumatul pasiv poate provoca moartea subită a bebeluşilor şi poate duce la o insuficienţă ponderală a fătului. Raportul arată că aproape 40% din copii sunt expuşi în mod regulat fumatului pasiv în familiile lor, în pofida efectelor nocive. Cel puţin 31% dintre cei care mor din cauza fumatului pasiv sunt copii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 272

Comentarii

1 comentarii

michael

Acum 14 ani

iata o stire laxativa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus