Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

O firma din Zalau reproiecteaza cartierul Resita II

Art Proiect SRL este firma din Zalău, judeţul Sălaj, desemnată de Primăria Sibiu să reproiecteze blocurile de locuinţe sociale din cartierul Reşiţa II. Firma a participat la licitaţie cu un preţ redus la jumătate faţă de valoarea estimată iniţial, de 168.000 de lei.

După ce Art Proiect va reface proiectul tehnic şi detaliile de execuţie, ar urma licitaţia pentru angajarea unui constructor care să ridice efectiv locuinţele sociale.

Banii pentru aceste locuinţe au fost luaţi împrumut încă din iulie 2006. Nici până acum, însă, cele 10,5 milioane de lei nu au fost cheltuite, deoarece la fiecare licitaţie de execuţie firmele de construcţii cereau sume mai mari pentru efectuarea lucrărilor. Din 2007, Primăria Sibiu a renunţat la a mai organiza licitaţii pentru angajarea unui constructor, motivul fiind legat de preţurile mari practicate pe piaţa construcţiilor.

În urma noilor proceduri demarate, însă, proiectele au fost modificate. Iniţial, intenţiile administraţiei locale vizau construirea a cinci blocuri cu câte 22 de apartamente. Acum, în planuri mai sunt prevăzute doar patru blocuri, cu câte 22 de apartamente fiecare. Fiecare bloc, cu înălţimea maximă de trei etaje, va avea câte două scări, cu câte 11 apartamente. La fiecare nivel sunt prevăzute câte două apartamente cu câte o cameră şi unul cu două camere, excepţie făcând parterul, unde sunt prevăzute doar o garsonieră şi un apartament cu o cameră. Tot la parter va fi amplasată şi centrala termică de scară. Suprafaţa utilă a apartamentelor cu o cameră va fi cuprinsă între 40 şi 46 de mp, iar a celor cu două camere între 57 şi 62 de mp. Perioada de execuţie ar urma să fie de aproximativ 18 luni. Cele patru blocuri sunt prevăzute a fi amplasate pe strada Viitorului, în apropierea celorlalte 216 locuinţe sociale ridicate în ansamblul Reşiţa I, din fondurile Ministerului Lucrărilor Publice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dodi

Acum 14 ani

Prezumtie: s-au platit deja 1.600.000 de lei dobanzi pentru banii nefolositi, deci au mai ramas 8.900.000 , e clar ca nu se mai pot face 5 ci numai 4 blocuri, iar pana se fac se mai platesc 1.000.000 dobanzi. Uite asa se inmultesc banii bancii si se imputineaza banii primariei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus