Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Avem apa buna la Sibiu datorita bolilor

Holera sau tifosul sunt doar două dintre epidemiile care au dat de gândit vechilor sibieni. Şi care au decis că fără un sistem centralizat de distribuţiei a apei într-un oraş aflat în permanentă expansiune, problemele vor deveni şi mai mari. "Sibienii au fost printre primii în Europa care au înţeles că această problemă, a apei bune, trebuie tratată serios", a spus primarul Klaus Johannis, la festivitatea ocazionată de împlinirea a 115 ani de când Sibiul are reţea proprie de apă şi canalizare.

Evenimentul de marţi dimineaţă a inclus pe lângă alocuţiuni şi lansarea cărţii cu titlul "Apa Sibiului", lucrare care povesteşte că epidemia de holeră din jurul anului 1890 a fost printre cauzele care au grăbit demararea lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare a Sibiului. Cartea descrie dezvoltarea etapizată a societăţii care poartă acum numele de SC Apă Canal. Şi care a ajuns să gestioneze de la conducte din lemn la  reţele de apă cu o lungime de 680 de km, alături de alţi 470 de km de reţele de canalizare. Cei peste 700 de angajaţi ai SC Apă Canal lucrează pentru aproape un sfert de milion de locuitori din Sibiu şi localităţile din Sibiu şi din localităţile din împrejurimi, dar şi din Făgăraş

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Apă Canal

Vizualizari: 324

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus