Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Pictura de 63 metri patrati la Brukenthal

„Ăştia-s nebuni!” a spus directorul muzeului, Sabin Luca, când a văzut tabloul.

Ce vă vine în minte când vă gândiţi la Brukenthal? Baronul, Palatul, arte înalte, oameni scorţoşi, cuvinte pompoase... Aruncaţi totul cât mai departe. Arta străzii şi Şoimii Şatrei au zguduit astăzi Muzeul Brukenthal realizând o premieră în România.

Pictura cu dimensiunile de 7 metri pe 9 metri se află în Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal şi reprezintă numai începutul. Începutul unui amplu proiect care aduce arta străzii în muzeu.

Creaţia aparţine grupului artistic Şoimii Şatrei, recent mutaţi în Sibiu. Pictura este de fapt o reinterpretare a tabloului „Masacrul incocenţilor” de Peter Bruegel cel Bătrân (1525-1569). Diferenţa constă în personajele mitologice şi fantastice, situaţiile hilare şi ciudăţeniile văzute de Şoimi. Înatreaga creaţi inspiră voie bună şi veselie şi lasă loc de interpretare. Zece zile au lucrat tinerii artişti la această pictură şi vor continua să umplă pereţii Galeriei de pe strada Tribunei până la jumătatea lunii viitoare.

Conducerea Muzeului Naţional spune că urmează ca astfel de picturi să apară pe clădiri mari şi importante din Sibiu. „O să mă căznesc să începem în Sibiu să colorăm şi clădiri după modelul oraşului Berlin”, a mai declarat Sabin Luca.


Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

ADRIAN

Acum 14 ani

Felicitari artistilor si oamenilor care ii ajuta!!! Sunt sigur ca pe viitor o sa fie mult mai bine!!!! Succes!!!
Raspunde

sasofilu

Acum 14 ani

felicitari
Raspunde

Dan17

Acum 14 ani

frumos. ideea ar trebui preluata si in alte orase
Raspunde

Dan17

Acum 14 ani

frumos. ideea ar trebui preluata si in alte orase
Raspunde

Je

Acum 14 ani

Bravo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus