Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Sectia de oncologie are centru de spitalizare de zi

Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu este prima din judeţ care are un centru de spitalizare de zi, cu opt paturi, unde, zilnic, prin rotaţie, 35 de pacienţi vor putea fi îngrijiţi, separat de cei 50 internaţi în alte saloane, pe o durată mai îndelungată de timp, a anunţat, vineri, dr. Valeria Văleanu, şeful secţiei. "Tratamentul de spital de zi nu se poate face în ambulatoriu. Acest nou centru de zi are cabinet psihologic, pentru consilierea pacienţilor", a precizat, pentru Agerpres, Valeria Văleanu. Ea a menţionat că, în judeţul Sibiu, sunt 7.500 de bolnavi de cancer, anual, numărul acestora crescând cu 10 - 15 procente.
La femei, pe primul loc se află cancerul mamar, urmat de cel de col uterin şi cel bronhopulmonar, iar la bărbaţi, cei mai mulţi bolnavi au cancer bronhopulmonar. Noul centru a fost realizat printr-o investiţie făcută de dr. Ilie Vonica, patronul Clinicii Polisano.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus