Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Conflict între medicul oncolog Văleanu și conducerea Spitalului Județean. Pacienții pot avea de suferit

Conflict între medicul oncolog Văleanu și conducerea Spitalului Județean. Pacienții pot avea de suferit

Într-o postare făcută pe o pagină de socializare, medicul oncolog Valeria Văleanu atrage atenția asupra faptului că, mai mulți pacienți i-au adus la cunoștință că nu-și pot face programări în policlinică, la cabinetul său, pentru luna noiembrie. De asemenea, acuză conducerea spitalului că încalcă un drept fundamental al pacientului și anume acela de a-și alege medicul. În replică, reprezentanții spitalului spun că programul pe luna octombrie nu a putut fi făcut până în momentul de față pentru unul dintre medicii de la Oncologie, pentru că, acesta se află în concediu medical prelungit.

Medicul oncolog Valeria Văleanu a publicat pa pagina sa de facebook faptul că pacienților săi le sunt refuzate programările pe luna noiembrie, pe motiv că nu este făcut programul.

„În atenția bolnavilor oncologici! Ieri (n.r 14 octombrie) mai mulți pacienți mi-au reclamat că deși solicită programări pentru luna noiembrie în policlinică, pentru subsemnata, nu li se fac aceste programări pe motiv că nu au programul de ambulator pentru luna noiembrie! Multă iubită și stimată conducere a spitalului, după ce ați prejudiciat asistența medicală a populației județului Sibiu luni de zile deși asigurările de sănătate au fost plătite, acum să înțelegem că pacienții nu au dreptul în ambulator pentru luna noiembrie dr. Văleanu deși suntem în 15 oct 2020!”, a scris medicul.

Totodată, dr. Valeria Văleanu acuză faptul că se încalcă un drept fundamental al pacientului.

„Un drept fundamental este că pacientul are dreptul să își aleagă medicul! Oare nu puteți fi trași la răspundere pentru încălcarea acestui drept fundamental! […] 30 de ani am organizat oncologia Sibiu și nu s-a pomenit ca bolnavul să nu poată să își facă o programare?!”, a mai scris aceasta.

Reporterii Turnul Sfatului au făcut o solicitare reprezentanților spitalului pentru a vedea situația programărilor. Potrivit acestora, pentru un singur medic din această secție nu s-au făcut programări până în acest moment, motivul fiind faptul că acest medic se află într-un concediu medical prelungit, însă, spun că de săptămâna viitoare se vor putea face programări pentru luna noiembrie.

„Pentru toți medicii oncologi programul de consultații și programările funcționează normal, cu excepția unui medic care a fost într-un concediu medical prelungit și pentru care nu s-a putut realiza programul până în momentul de față, dar cel mai probabil, de săptămâna viitoare va fi disponibil. Programările se vor putea face cu data de 1 noiembrie”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

Vă reamintim faptul că medicul Valeria Văleanu a fost șefa secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean Sibiu până în luna aprilie a acestui an, când și-a dat demisia din această funcție. Tensiunile dintre medicul oncolog și conducerea Spitalului Județean sunt mai vechi, în principal pe fondul lipsei de medici din această secție.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Eva Ion

Acum 1 an

In sfârșit un medic curajos ! In sfârșit un medic care spune adevărul ! Dar medicii tineri , plini de competențe scriptice, unde sunt ? La asta s-a ajuns : bolnavi netratati luni la rând. Numai Covid există pe lumea asta ?

Raspunde

Cora Achim

Acum 1 an

Este vorba de medicul Mihulecea care e"in concediu medical"prelungit pe motiv de Covid.

Raspunde

Gigel Orfan

Acum 1 an

Conducerea spitalului este in conflict nu doar cu medicul oncolog, ci cu foarte multe alte cadre medicale! In special cu cele care nu pupa in *** conducerea! Si care mai au si verticalitatea de a-si exprima parerea...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus