Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Turcan a inceput asaltul impotriva directorului TVR

Raportul de activitate pe 2008 al Societăţii Române de Televiziune a fost respins ieri, după votul din Comisiile de Cultură ale Parlamentului. Preşedinta Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Raluca Turcan, a motivat respingerea raportului: deficitul de 53, 8 milioane de lei, înregistrat de SRTv în 2008, în condiţiile în care veniturile societăţii au însumat 567,5 milioane. "Actuala conducere a TVR nu a înţeles rolul pe care îl are în societatea românească şi nici faţă de Parlament (...) În Camera Deputaţilor au refuzat sistematic prezenţa", a declarat Turcan. În plus, deputatul PD-L şi-a exprimat rezerve în ceea ce priveşte politica de personal practicată în SRTv. Contestatarii votului de ieri susţin, însă, că verdictul din Comisiile de Cultură este unul pur politic, mai ales că parlamentarii care au hotărât că raportul de activitate al SRTv trebuie respins sunt, în majoritatea lor, membri PD-L.
În lipsa şefului TVR, Alexandru Sassu (care şi-a motivat absenţa invocând probleme de sănătate), respingerea raportului a adunat 15 voturi "pentru" şi o "abţinere" - deputatul independent Mircea Irimescu. De la vot au lipsit atât reprezentanţii PSD, care au părăsit şedinţa nemulţumiţi că se votează fără ca Sassu să fie de faţă, cât şi singurul reprezentant al PNL, Gheorghe-Mirel Taloş, care a plecat de la dezbateri.
Următoarea etapă o reprezintă votul din plenul Parlamentului. Dacă raportul TVR va fi respins şi aici, întregul Consiliu de Administraţie al instituţiei va fi înlocuit. Actualul preşedinte - director general va asigura interimatul, până ce Parlamentul îi va hotărî succesorul.
Mandatul lui Alexandru Sassu, care a renunţat la funcţia de secretar executiv al PSD pentru şefia TVR, a început la 12 septembrie 2007 şi se va încheia, în principiu, în 2011. Totuşi, este puţin probabil ca mai marele de acum al televiziunii publice să rămână pe post până atunci. Nume pentru potenţiali înlocuitori ai săi se vehiculează deja de săptămâni întregi. Robert Turcescu, Rodica Culcer, Brânduşa Armanca, Andreea Pora, Cătălin Avramescu, Alexandru Lăzescu, Marina Almăşan şi, mai nou, Florin Călinescu au fost pomeniţi când s-a vorbit de cel care îi va lua locul actualului şef de la TVR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

lore

Acum 14 ani

bine ca are curajul da infrunte presa,nu multi au curajul asta...
Raspunde

lore

Acum 14 ani

bine ca are curajul da infrunte presa,nu multi au curajul asta...
Raspunde

Eleonora

Acum 14 ani

Felicitari! Va doresc succes in reformarea televiziunii romane!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus