Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Unde parcam? La handicapati si taxi-uri

La ce duce lispa locurilor de parcare şi nesimţirea? La parcare în locuri nepermise. Clasicele parcări pe trotuare şi spaţii verzi sunt atât de învechite în Sibiu. Ce ziceţi de locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap? Sau de staţiile pentru taxi-uri? Sună bine în lipsă de spaţii? Aşa au zis şi poliţiştii comunitari care anul trecut au aplicat aproape 1.500 de sancţiuni pentru parcarea pe spaţiile persoanelor cu handicap sau pe spaţiile taxi-urilor.

„Au fost sancţionate 1468 de persoane pe HCL 210/2001, pe Art. 7/g1 privind parcarea pe locurile de parcare cu folosinţă exclusivă destinate persoanelor cu handicap sau staţiilor de taxi şi 960 de persoane pe Art. 22/s privind blocarea căilor de acces, pe următoarele străzi: Arhivelor, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu, Samuel Brukenthal, Cetăţii, Tribunei, Turnului, Calea Dumbrăvii, Filarmonicii, General Magheru, Mitropoliei, Piaţa Huet, Piaţa Mare, Piaţa Unirii”, arată reprezentanţii Poliţiei Comunitare Sibiu în raportul de activitate pe anul 2009.

Mi se pare mult? Staţi să vedeţi amenzi s-au dat pentru „clasicele” parcări în locuri nepermise. „În anul 2009, au fost întocmite 11.549 de procese verbale pe HCL 210/2001 din care: 6079 pe Art. 7/e şi Art. 22/h ( accesul, staţionarea şi circulaţia autovehiculelor pe trotuare şi zone verzi, cu excepţia locurilor semnalizate ca atare, precum şi spălarea lor pe străzi, în locurile de parcare publice, cu excepţia spaţiilor special amenajate). Principalele zone unde au fost depistaţi contavenienţii au fost: B-dul Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Aurel Vlaicu şi străzile Xenopol, Tribunei, Filarmonicii, Mitropoliei, General Magheru, Cetăţii, Nicolae Bălcescu, Avram Iancu, Arhivelor, Bastionului, Rahovei, Mihai Viteazu, Corneliu Coposu, Rusciorului, Semaforului, Ştefan cel Mare, Gheorghe Lazăr, Ioan Raţiu, George Coşbuc”, se mai arată în acelaşi raport.
Este că acum vă gândiţi unde aţi lăsat maşina?

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus