Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Mesajul lui Dalai Lama ajunge la Sibiu


În luna mai Sibiul va deveni al doilea oraş din Europa care va găzdui evenimentul “The Missing Peace: Artists Consider the Dalai Lama”.

Cu această ocazie, la Sibiu sunt aşteptaţi câteva mii de turişti din ţară şi străinătate, precum şi înalte oficialităţi, printre care ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Alături de Mark Gitenstein, la Sibiu mai este aşteptat ministrul culturii Hunor Kelemen, preşedintele Fundaţiei Dalai Lama şi artişti contemporani renumiţi în toată lumea.

“The Missing Peace: Artists Consider the Dalai Lama” este o expoziţie multimedia realizată în anul 2007 în SUA. La ea au luat parte cei mai importanţi artişti contemporani ai lumii. Alături de lucrările acestora expoziţia mai include şi fotografii originale realizate de celebrul actor american Richard Gere.

“Sibiul este a doua destinaţie din Europa pentru această expoziţie, după Madrid”, a declarat Anca Mihuleţ, organizator al expoziţiei la Sibiu.

“Sunt sigur că vor veni turişti în Sibiu doar pentru aceatsă expoziţie”, a declarat şi Sabin Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal.

Expoziţia “The Missing Peace: Artists Consider the Dalai Lama” este doar apogeul zilei de 18 mai în Muzeul Naţional Brukenthal. Cum la acea dată se sărbătoreşte “Ziua internaţională a muzeelor” MN Brukenthal pregăteşte nu mai puţin de şase evenimente, expoziţii şi vernisaje.

“Va fi cel mai mare eveniment de lansare de expoziţii temporare şi permanente din România. Fără falsă modestie”, a mai declarat Sabin Luca.


Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Doru Moraru

Acum 14 ani

E bine ca evenimente importante continua sa aiba loc in orasul nostru. Lumea va afla mai multe despre noi si avem ocazia sa le aratam ca avem o cultura interesanta si bogata. Sibiu-capitala culturala europeana 2007 a fost doar inceputul. Sa incercam sa mentinem stafeta ! Succes !
Raspunde

dan

Acum 14 ani

si cat timp este deschisa expozitia?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus