Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

1,2 milioane euro dati de UE pentru cei 80.000 de romi din Sibiu

Cei 80.000 de romi care trăiesc în judeţul Sibiu au beneficiat în mod indirect, în anul 2009, de proiecte în valoare totală de 1,2 milioane de euro, bani cheltuiţi pentru construcţia de case, drumuri de acces şi educaţie, se arată într-un raport prezentat vineri la şedinţa Grupului Judeţean de Lucru Mixt pentru Romi.
Conform documentului, şase localităţi din judeţul Sibiu, unele cu populaţie de 50% romi, au primit fonduri europene în 2009 pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă.
Cel mai mare proiect cu finanţare europeană pentru romi, în valoare de 321.338 euro, a fost realizat anul trecut în localitatea Sălişte, unde a început reabilitarea drumului de acces la comunitatea de romi din satul Mag.
Alte trei proiecte de câte 200.000 de euro s-au realizat în satele Răşinari, Brădeni şi oraşul Agnita. La Răşinari s-a reabilitat, cu 200.000 de euro, drumul de acces în zona locuită de romi, Prislop, iar în Brădeni şi Agnita a început construcţia a câte opt locuinţe pentru romi, scrie Agerpres.
Romii căldărari de la Brateiu, renumiţi pentru cazanele de ţuică, au un drum nou de acces şi un centru de zi pentru copiii lor, unde se încearcă reducerea abandonului şcolar şi se face educaţie sanitară. La Brateiu, primăria a accesat 135.000 de euro.
Şi în localitatea Târnava au fost reabilitaţi doi kilometri de drum şi a fost organizat un ansamblu folcloric pentru romi, în cadrul unui proiect finanţat cu 125.000 de euro, fonduri europene.
La Răşinari, primăria a reuşit să mai obţină 37.000 de euro, bani cu care a construit un atelier pentru confecţii mături, coşuri şi produse artizanale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

michael

Acum 12 ani

sa-mi bag puIa in beregata lor de tigani, ce de bani dati aiurea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus