Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Schimbul de terenuri ADS - Carabulea nu ar fi trebuit sa se intample

După cum relatam în ediția trecută, Agenția Domeniilor Statului a făcut un schimb de terenuri cu omul de afaceri sibian Ilie Carabulea – aproximativ 160 de hectare de teren din Slimnic și Topârcea date de Ilie Carabulea în schimbul a 100 hectare, luate de Ilie Carabulea, la marginea Sibiului.
”Acest schimb de terenuri nu ar fi trebuit să aibă loc deoarece respectivul teren nu era întabulat pe Agenția Domeniilor Statului”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții unui consorțiu de firme din România. Aceste firme au fost angajate, prin licitație publică, de ADS pentru identificarea și întabularea tuturor terenurilor pe care Agenția le primise din fostele IAS-uri. Înainte ca această acțiune de întabulare să aibă loc, între ADS și consorțiul de firme a început un proces. ”Ne-au executat garanția de bună execuție de câteva zeci de miliarde de lei vechi, deși noi ne încadram în perioada contractuală. Am predat cea mai mare parte din lucrări, dar nu am fost plătiți. Prin urmare am început un proces împotriva celor de la ADS. În afara noastră, nimeni altcineva nu putea să întabuleze acele terenuri, inclusiv cel de la Sibiu, pentru ADS”, au mai declarat reprezentații firmelor din România.
Cu toate acestea, schimbul de terenuri a avut loc. Iar întabularea plătită de altcineva decât de ADS. Cel puțin pentru aproximativ 30 de hectare de teren, întabularea a fost plătită de SC Hortisem SRL, firmă de Holdingul Atlassib, al cărei unic acționar este Aurica Iolan Iuhas, una din colaboratoarele apropiate ale lui Ilie Carabulea. Turnul Sfatului a intrat, deocamdată, în posesia unei singure facturi din care reiese că Oficiul de cadastru din Sibiu a încasat 12.900 de lei pentru întabularea în regim de urgență a 29 de hectare de teren în favoarea ADS. Factura a fost achitată prin ordin de plată de SC Hortisem,
”Agenția Domeniilor Statului mandatează Hortisem în vederea înscrierii în Cartea Funciară în favoarea Agenției Domeniilor Statului  a terenurilor agricole, domeniul privat al Statului Român și în administrarea ADS”, se arată într-o adresă ADS către Oficiul de cadastru din Sibiu. Adresa a fost semnată la începutul lui octombrie 2009 de președintele ADS din acea vreme, Adrian Didă. Actul semnat de acesta făcea referire la o suprafață de 96,35 de hectare.

Noul PUG taie din intravilan

Potrivit vechiului Plan Urbanistic al Sibiului, întreg terenul dat la schimb de ADS lui Ilie Carabulea este în intravilanul municipiului Sibiu. Viitorul PUG, neadoptat încă, prevede retragerea intravilanului în zona respectivă, astfel încât aproximativ o treime din cele 100 de hectare primite de omul de afaceri sibian vor deveni teren extravilan.
După calculele făcute în ediţia trecută, terenul primit de Carabulea de la ADS este de cel puţin 50 de ori mai valoros decât cel dat la schimb.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

colateral

Acum 12 ani

deci e puturoasa treaba, ar fi fost de mirare sa nu fie! Ecuatia Carabulea= legea locala in Sibiu devine din ce in ce mai credibila, ma intreb ce parere au cei de sus, si mai ales cine si-a umplut buzunarele???
Raspunde

sobi miklos

Acum 12 ani

cine conduce ADS din Sibiu? Poate da explicatii ?
Raspunde

teodor

Acum 12 ani

celui colateral: si-atunci, daca esti colateral cu problema respectiva, ce te bagi tu, ca musca-n curu calului? poate de aia si ti se pare puturoasa treaba calului. cu matematica stai si mai rau, dupa ecuatia bazaconica pe care o inventezi, iar daca te intereseaza ce parere au cei de sus, nu vad de ce nu te urci, tu la Domnu' poate acolo o sa vezi ca singurul care si-a umplut buzunarele cu rahat esti tu, un neica-nimeni. ...si, bai sobi, de ce nu te duci tu la ADS sa ceri explicatii, cum ca de ce nu poti tu sa dai vanturi, daca nu sti asta sau aia. sictiri, sconsilor!
Raspunde

sibianul

Acum 12 ani

O alta afacere murdara a lui cacabulea. Asa a luat si constructia primariei din Sibiu, b-l Victoriei cu mentiunea ca face camin studentesc si a iesit HOTEL RAMADA. iar la licitatie nu s-a putut inscrie decat cei ce aveau ca obiect de activitate cazare studenti asa ca s-a mai inscris Universitatea Lucian Blaga care la prima licitatie s-a retras si a fost adjudecat de carabulea la pretul de strigare. ALO ORGANE DE CERCETARE PENALA. MAI SUNTETI PRIN SIBIU
Raspunde

teodora

Acum 12 ani

pariem ca se va schimba planul urbanistic, asa incat TOT terenul lui Carabulea sa fie intravilan??? E deja de mirare de ce nou PUG se tergiverseaza de ani de zile, nici primarul nu a putut da vreo explicatie.
Raspunde

Aristotel

Acum 12 ani

se pare ca invatza Carabulea de la Nea Jiji cum sa faca bani...daca din autocare nu mai iese nimic
Raspunde

Aristotel

Acum 12 ani

Scuze de repetitie
Raspunde

Aristoteles Beach

Acum 12 ani

lasa ma aristotele, ca am priceput ca esti cam balbait! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus