Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Administratia locala, ultima speranta

2010. An de criză. Bani puţini pentru întreţinerea firmelor şi dezvoltarea afacerilor, darămite pentru sponsorizări. Ultima speranţă a sportului sibian, administraţia locală.
Sibiul are două echipe în prima divizie. CSU Atlassib la baschet şi CSM Terezianum la volei. CSU stă relativ bine, pe locul IV în campionat. Pentru voleibaliste situaţia e mult mai dificilă. În momentul de faţă, CSM este pe locul 10 iar şansele de salvare de la retrogradare sunt din ce în ce mai mici. În ciuda istoriei şi a diferenţelor de rezultate, ambele echipe au primit finanţare asemănătoare de la bugetul local. Baschetbaliștii au peste două decenii în liga I în timp ce volebalistele de abia au ajuns la al doilea sezon în primul eşalon. Administraţia locală sprijină echipa de baschet CSU Sibiu cu 120.000 mii de lei iar Terezianum Sibiu a primit 100.000 mii de lei. Dacă una se luptă pentru primele locuri în clasament și are jucători străini care necesită mai mulți bani, cealaltă se luptă pentru a se salva de la retrogradare și nici nu se pune problema de jucătoare străine. Viorel Cintean, directorul CSM-ului, spune că pe lângă banii primiți pentru volei, a mai depus proiecte pentru toate cele 11 secții ale CSM-ului și că există șanse ca proiectele să se aprobe și fiecare să secție să primească bani. “Am primit un miliard pentru echipa de volei, dar sperăm că vom primi și pentru celelalte secții. În mod normal, perioada de finanțare, de la primărie, durează până la finalul sezonului competitiv al fiecărei echipei deci aștept să primesc răspunsurile pe parcurs”, a declarat Cintean.
Situaţia financiară a echipei este foarte dificilă. Fetele nu şi-au mai primit banii de şase luni de zile. “Avem restanțe la jucătoare de vreo șase luni. Nu cred că vor pleca din cauza asa pentru nici măcar nu pot. Dacă vor să plece la o altă echipă le trebuie aprobare de la club. Eu sper ca până de Paști să vină iepurașul și să le aduc salariile restante”, a mai spus directorul. Rezultatele nefavorabile ale echipe de volei nu îi descurajază însă, pe antrenorul acestora, Paul Bogdan, fostul tehnician al Rapidului, echipă care a retrogradat anul trecut. La începutul returului, obiectivul său era înfrângerea contracandidatelor la retrogradare, U Cluj, IOR București și CSM Focșani. În retur a învins doar pe IOR București și pe Târgu Mureș, dar victoria cu ultima nu va conta pentru turneul final. ”Erau două meciuri care trebuiau câștigate, împotiva celor de la Cluj și Focșani, dar dacă nu le-am câștigat asta e! Totul se dă în turneu. Noi o să facem parte din turneul 9-12, care se va ține la fiecare echipă acasă. Deci vom juca vreo 12 meciuri și se va decide: cine termină pe locurile 9-10 se salvează, iar cine termină pe locurile 11-12, retrogradează”, a spus Paul Bogdan.
Acesta recunoaște că sunt restanțe la salarii și spune că nu va pleca din această cauză. “Nu voi pleca înaintea turnului, și nici fetele. Noi ne desfășurăm activitatea normal, și așa vom face și de acum încolo. Dacă nu ne vom fi primit toți banii asta e, noi vom merge mai departe”, declară optimist antrenorul de 33 de ani. Până la finalul sezonului mai sunt trei meciuri de disputat, împotiva campioanei CSU Metal Galați, a SCMU Craiova și a celor de la Penicilina Iași. Tehnicianul spune că în caz de victorii, aceste nu vor ajuta echipa cu nimic. “Chiar dacă vom câștiga fie unul sau toate trei meciuri, ceea ce e imposibil, tot nu ne va ajuta să intrăm în turneul 5-8. Așa că noi nu ne mai facem speranțe cu privire la acest lucru. Bătaia se va da în turneul nostru unde sperăm să terminăm pe locul 9”, a încheiat la fel de optimist, Paul Bogdan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus