Vineri,
22.09.2023
Partial Noros
Acum
16°C

Director TUI: Romania nu s-a folosit de Sibiu 2007

Detlev Hohne, directorul turoperatorului german TUI pentru Maroc, România şi Bulgaria a declarat pentru Mediafax că România este cu vreo 7, 8 ani în urma Bulgariei în ceea ce privește turismul și că autoritățile române nu s-au folosit îndeajuns de programul Capitală Culturală Europeană.

“În România se găseşte tot ceea ce ar putea să-l intereseze pe un turist din altă ţară. Pentru germani, în special, sunt atractive oraşele din Transilvania - Sibiu, Braşov - care arată absolut minunat.  Dar Sibiul a fost în 2007 Capitală Culturală Europeană, iar România nu s-a folosit îndeajuns, din păcate, nici măcar de un astfel de eveniment pentru a-şi promova oferta turistică. Ne-am fi dorit mai multă activitate în 2007 din acest punct de vedere", a declarat Hohne.

Altă problemă cu care se confruntă România este perioada scurtă a sezonului estival, insuficientă pentru a atrage investitorii străini, interesaţi să îşi deruleze afacerile într-un interval de cel puţin şase luni.

În 2006, grupul TUI a renunţat să mai aducă turişti în România şi a scos din cataloagele de promovare staţiunile turistice româneşti, nemulţumit de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, zgomotul şi lipsa curăţeniei din localităţile de pe Litoral.

TUI se reîntoarce însă în România în această primăvară, cu o cursă charter între Munchen şi Constanţa. Compania care va opera charterul, începând cu 18 mai, este Air Berlin.

În luna februarie, directorul general al TUI România, Tim Grosse, a declarat că bugetul de promovare turistică externă al României, care se ridică la circa 5 milioane de euro pentru anul 2010, este unul auster şi ar trebui majorat pentru a obţine rezultate satisfăcătoare. Opinia lui este susţinută şi de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

Grosse apreciază ca numărul turiştilor germani care vin în România prin intermediul TUI ar putea creşte dacă şi statul român ar face investiţii mai mari de promovare pe piaţa germană.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

George

Acum 13 ani

Fara infrastructura e greu sa faci turism. Mai grav e faptul ca cel putin o agentie mare de turism din Romania a stricat relatia Romaniei cu TUI. Este specific romanesc sa dai "tepe". Initial am crezut ca nu ne "merge" cu nemtii...
Raspunde

Sibiu în Ardeal

Acum 13 ani

Normal ca nu s-au folosit de Sibiu. Pentru ca e în Ardeal. Daca Bucurestii ar fi fost capitala europeana, s-ar fi strofocat Nuti...
Raspunde

lol

Acum 13 ani

Bine ca s-a folosit sasalaul de Sibiu 2007, desi nu a fost meritul sau, ci al lui Condurat si Caramitru!
Raspunde

cadrilater

Acum 13 ani

nu e adevarat ca romanii sunt 7-8 ani in urma bulgarilor, turismul romanesc, asa cum e inteles de vestici nu exista, iar Sibiul nu ar fi fost nimic fara Luxemburg. Se tot vorbeste de 20 de ani cat de frumoasa e tara, ce oportunitati am avea cu mare, munte, istorie, etc. dar ce s-a intamplat pana acum a fost un pas inapoi fata de 89: s-au privatizat/dat hotelurile unor amatori (daca nu si banditi) care au incercat sa scoata din ele avere 3 luni pe ani fara sa investeasca, statul s-a retras si este doar spectator. Sezonul din punct de vedere climatic e la fel de lung ca la bulgari, numai ca patronii sunt indolenti. Nu vad nici o speranta atat timp cat fosti macelari, paznici, securisti, se ocupa de turism.
Raspunde

academician Tzurloi

Acum 13 ani

asta e director "TUI mortzii ma-sii". da-l in plm.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus