Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Ariton, impins de la spate pentru Primaria Sibiu

Preşedintele PD-L Sibiu, Ion Ariton, este de ceva vreme rugat prin interviuri sau declaraţii de presă să candideze pentru fotoliul de primar al Sibiului, la alegerile din 2012. Invitaţiile vin din partea democrat-liberalilor din Mediaş, prin vocile deputaului Gheorghe Roman şi a preşedintelui organizaţiei PD-L Mediaş, Florin Muntean. Cea mai recent invitaţie îi aparţine lui Florin Muntean, ce ade săptămâna trecută, ân cadrul emisiunii Pulsul Adevărului de la Antena 1 Sibiu, unde şi-a exprimat clar dorinţa ca Ion Ariton să candideze la Primăria Sibiu. “Domnul Ariton ar trebui să candideze, este în Sibiu, este preşedintele organizaţiei”, a spus Muntean.
Ion Ariton le mulţumeşte medieşenilor pentru susţinere, însă spune că decizia îi aparţine în totalitate. “Este opţiunea personal a domnului Florin Muntean, dar nu am luat încă o decizie. Oricum, decizia finală îmi va aparţine mie”, a explicat Ion Ariton.


Alegeri 2000 – Primăria Sibiu

Turul II
Ioan CIndrea – 20.616 voturi
Klaus Werner Iohannis – 46.286 voturi

Turul I
Klaus Werner Iohannis – 20.629 voturi
Ioan CIndrea – 14.040 voturi
Corneliu Bucur – 9.864 voturi
Mircea Niculescu – 2.938 voturi
Teodor Ancuţa – 2.427 voturi


Alegeri 2004

Klaus Werner Iohannis (FDGR) – 88,7%
Petre Inclezan (PSD) – 4,46%
Gheorghe Tuluc (PNL) – 2,28%
Constantin Trihenea (PD) – 1,6%

Alegeri 2008

Klaus Werner Iohannis (FDGR) – 83,26%
Liviu Cotârlă (PSD) – 7,18%
Constantin Trihenea (PDL) - 6,53%



Rezultate alegeri Consiliul Judeţean
Martin Bottesch - 49.019 voturi
Ion Ariton - 43.355 voturi


CV-ul politic al lui Ioan Ariton

2000-2004 – consilier local, Mun. Sibiu
2004 – ianuarie 2005 - consilier local, Mun. Sibiu
2005- decembrie 2007 – Prefect
Ianuarie 2007 – prezent – preşedinte PD -L Sibiu
2008 – candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean - ratează
2008 – candidat la funcţia de vicepreşedinte a CJ - ratează
2008 – candidat la alegerile parlamentare, pentru Senat, din Colegiul 1 – câştigă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

23 comentarii

Smith

Acum 14 ani

Eu l-as vota cu toata increderea, daca si-ar depune candidatura. Prin implicarea sa ca prefect si senator, Sibiul a avut foarte mult de castigat, in ciuda faptului ca Iohannis si-a cules toate laudele. Centura ocolitoare a orasului va fi cel mai mare si mai important proiect realizat pentru sibieni dupa 1989 si asta datorita insistentei pe care si-a manifestat-o in cadrul intalnirilor cu reprezentantii guvernului Boc. Ma ingrozesc de fiecare data cand vad gropile din carosabil, gunoaiele de la periferia orasului si cainii comunitari care se plimba nestingheriti pe N. Balcescu. Asta a ajuns Sibiul dupa Capitala Culturala Europeana, in 2007. De fapt, proiectul nici nu i-a apartinut lui Iohannis. Aceste lucruri trebuiesc puse pe tapet pentru ca lumea sa le cunoasca si sa actioneze pe cale de consecinta la urmatoarele alegeri.
Raspunde

Un cetăţean

Acum 14 ani

SMITH, de ce nu îţi faci "hintă săsească" pt.inepţiile pe care le tot scrii ?Sau eşti (in) formator de opinii la pdl?Ariton ca şi alţi politiceni, se tot plimbă la putere de 20 de ani şi în afară să-şi mărească averile nu-i interseaza nimic.
Raspunde

@Smith

Acum 14 ani

La revedere!!
Raspunde

?????

Acum 14 ani

nu-i detul ca astia conduc tara cum o conduc? acum ne trebuie si primar de la LPDu?
Raspunde

lore

Acum 14 ani

eu sincer l-as vota deoarece sibiul sa cam dus pe rapa nu mai e ce a fost iar primarul premier nu isi mai da interesul deloc...daca nu il mai intereseaza mai bine sa plece si sa lase loc la altul nu musai lui ariton la altul care sa continuie ceea ce johannis nu mai e interesat sa faca...
Raspunde

Un sibian

Acum 14 ani

Sa vina mafia lui Ariton la putere!
Raspunde

Niculaie

Acum 14 ani

VACA PROASTA la muls sta linistita..ii face bine ...dar cand galeata este plina..da cu piciorul... Aveti galeata plina, dati cu piciorul... Las' ca se schimba mulgatorul la cererea vacii..si o va lega in lanturi sa nu miste si-o va pedepsi ca nu-i va da sare sa linga.. Parabola este special adaptata sa o priceapa si cei din MARGINEA ORASULUI...care au si uitat ce este vaca.... Niculaie Niculaie
Raspunde

mihaela

Acum 14 ani

no ma ca sa stea Johannis inca 100 de ani sa va duca cu zaharelul ca pana acum.si sincer sa va spun Ariton daca ar candida ar avea succes pentru ca isi da interesul ca senator dapai ca primar.
Raspunde

sibiu

Acum 14 ani

Ar fi bine sa nu iasa Ariton. Nu cred ca ar fi prea bine pentru Sibiu si sibieni. Dar, ca aia cu vaca, noi cu mana noastra ne-o facem.
Raspunde

lala

Acum 14 ani

ariton nu a zis ca va candida pana acum si daca ar faceo poate ar fi bine deoarece cred ca ar continua ceea ce johannis nu mai are chef sa continue de cand nu a fost ales premier...
Raspunde

michael

Acum 14 ani

si zice ca : pestele de la cap se impute ! dar iata ca se pare , ca a venit sau va veni timpul sa se imputa si trupul sau coada ! ma rog cum vreti ! s-a imputit coducerea de la bucurestri iar acum prin alegerea altui geniu pdl se impute si provincia ! daca ar iesi asta primar la cat gandesc sibienii de mult , zau ca nu m-as mira . de fapt toti romanii " judeca " cu atata obiectivitate ca imi vin sa vomit cand ma gandesc ...
Raspunde

picu

Acum 14 ani

dobitocilor degeaba va pierdeti timpul cu comentarii regatenesti ,tot klaus va fi ales.
Raspunde

Fane Ilcus

Acum 14 ani

Ariton a fost si in consiliul local 1996/2000 fiind presedintele comisiei buget si dezvoltare. In acea perioada sibiul a cunoscut cea mai profunda transformare d.p.d.v. economic si juridic. In acel mandat s-au pus bazele realizarilor din anul 2000-2007. Sibienii au apreciat acel mandat , asa se explica longevitatea in politica si in administratia locala a consilierilor locali din 1996/2000: trihenea, stirbet, cindrea , balasoiu, mitea, stirbet. este bine ca se spune sibienilor de pe acum cu cine sa voteze cu eroul Romaniei decorat de presedintele basaesu dar sunt sigur ca, ex-primarul condurat ar fi o solutie mult mai buna. asta e parerea mea!
Raspunde

sibian

Acum 14 ani

Nici o sansa!!!
Raspunde

@ picu

Acum 14 ani

dobitoc esti tu si cu neamul tau, plus restul votacilor lui klaus!
Raspunde

americanu

Acum 14 ani

opinia mea de american este ca pentru voi ar fi reprezentativ regele Cioaba in fotoliul de primar.
Raspunde

cr9

Acum 14 ani

PSD la putere hai psddd
Raspunde

Sasul romanizat

Acum 14 ani

Sper ca Ariton sa-l scoata din scaunul de primar pe hotul de Johannis, care si-a facut suma si ar cam trebui sa ne lase. Daca se va hotari sa candideze, Ariton are de pe acum votul meu.
Raspunde

gigi contra

Acum 14 ani

stiti cum se comporta electoratul? ca un batran aflat in intretinere... Indiferent cate faci pentru el, tot se plange...iar cand vine o ruda de departe care nu a facut vreodata ceva pentru batran dar care ii aduce o acadea (vezi mita electorala a partidelor, neintalnita la sasi), cum sare batranul/electoratul in sus si striga ca nu a mai vazut atata bunatate ... Va trebuie altul ? V-ati saturat de atata bine? Credeti ca PD-L va face mai mult decat sa canalizeze bani de pe plan local spre conducerea partidului si sponsori? Binee... ne vedem cand vom trai ca pe vremea primarului Condurat... Cine uita, nu merita !!!
Raspunde

gica pro

Acum 14 ani

Asta-i buna cu mita electorala neintalnita la sasi...Sa vezi cum mergeau doi bosorogi,unHerr si o Frau, in urma cu doi ani prin zona Avrigului cu pungi de alimente pe la tigani ca sa voteze cu Botosul la CJ!
Raspunde

joe

Acum 14 ani

S-a mai dus un primar corupt la bulau, ala din Baia Mare. Klaus cand urmeaza? Precis vor aparea papagalii care sa-l planga spunand ca a facut multe pt oras , a fost primar bun, etc Si care e problema!? Asta a fost job-ul lui, pentru asta a fost platit!Daca a furat, la puscarie cu el si cu toti care fac la fel! Nu conteaza din ce partid e!
Raspunde

joko

Acum 14 ani

Tot din vechea nomenclatura , cei pusi in functii de PCR. Dute si vinde pantofi in piata Obor
Raspunde

www

Acum 14 ani

Ar fi mai buna Raluca Turcan in lupta cu Klaus!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus