Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

PD-L cu 15 vicepresedinti. Vor ramane Stirbet si Turcan?

PD-L vrea să "taie" din numărul vicepreşedinţilor şi să-l crească pe cel al preşedinţilor executivi. PD-L a finalizat, duminică seară, în Comisia specială pentru modificarea Statutului, principalele prevederi din acest act, care stipulează o conducere formată din preşedinte, secretar general, trei secretari adjuncţi, patru prim-vicepreşedinţi, 15 vicepreşedinţi şi 14 secretari executivi. În acest moment, PD-L are 18 vicepreşedinţi, doi prim-vicepreşedinţi, un secretar general şi doi secretari executivi.  Sibiul este reprezentat în conducerea centrală de deputaţii Cornel Ştirbeţ şi Raluca Turcan, şansele lor să rămână acolo ţin de formula în care se vor organiza alegerile. Potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax, în forurile de conducere urmează să se stabillească şi data Convenţiei Naţionale, existând două curente în partid, unul care doreşte alegerile de jos în sus, de la filiale până la conducere, care să se desfăşoare cel mai probabil în septembrie, al doilea curent pledând pentru alegeri în luna mai, de sus în jos, cu alegerea conducerii centrale şi apoi a celei locale.
Noul statut prevede înfiinţarea a trei funcţii de secretari generali adjuncţi, subordonaţi secretarului general, aleşi pe criteriul de reprezentare a regiunilor de dezvoltare.
În plus, Comisia de statut a mai decis ca din conducerea partidului să facă parte 15 vicepreşedinţi, şase secretari executivi şi opt secretari pe domenii specifice. Astfel, cei opt secretari executivi ar urma să se ocupe de domenii precum educaţie, cercetare, justiţie, muncă, ordine publică, agricultură, sănătate, mediu, dezvoltare regională, aceştia urmând să reprezinte "Guvernul din umbră" al partidului, al cărui scop este formarea de specialişti pentru guvernare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

mihaela

Acum 14 ani

ar fi pacat de doamna turcan ca e foarte speciala atat prin felul sau de a fi cat si in viata politica.e o doamna in toate sensurile si are prestanta buna.
Raspunde

lore

Acum 14 ani

ma bucur sa aud ca pd-l isi formeaza de pe acum o echipa de specialisti inseamna ca nu vor sa ramana aceeasi oameni pe aceleasi posturi si dau sansa si altora sa ajunga pe posturile care le merita...
Raspunde

alin

Acum 14 ani

hm,chiar ca "bucataria interna"a pd-l nu este subiect de interes general ! de sus in jos sau de jos in sus,e treaba lor cu conditia ca efectele prestatiiloor lor sa fie de exceptie ! cata vreme insa intreaga lor energie este canalizata pe vendete ,pe valorificarea interesului personal si pe luari de pozitie demagogice..concluzia se impune de la sine !
Raspunde

picu

Acum 14 ani

capra de turcan nu are ce cauta intr-o functie de conducere la pd-l mai bine l-ar scoli pe stirbet sa vorbeasca,pe el serbahescu il trimetea dupa tigari nu e de vicepresedinte,
Raspunde

Marius

Acum 14 ani

Cornel Stirbet este singurul pe care l-as sustine sa ramana in continuare in conducerea centrala a PDL, intr-un post de vicepresedinte. Are o mare experienta politica, este inteligent si cultivat, necorupt si, prin urmare, nesantajabil. Militez pentru sustinerea lui Stirbet de catre sibieni, pe baza argumentelor prezentate mai sus, carora le pot adauga oricand si altele.
Raspunde

faina treaba

Acum 14 ani

IP 88.158.0.222 - alias Marius, alias sasul romanizat. Cum plateste pedeleul? La postare sau pe luna? Cu carte de munca sau colaborare?
Raspunde

Federal

Acum 14 ani

Distinsului cu pseodonimul "faina treaba": de ce intrebi? ai ramas fara job? cauti job? deschide ziarul si cauta la rubrica "angajari"... poate gasesti si tu ceva. ;)
Raspunde

John

Acum 14 ani

PD-L Sibiu are nevoie de un vicepresedinte la nivel national si cea mai indicata persoana este si va ramane Raluca Turcan! Dupa parerea mea e cea mai harnica, perseverenta si implicata in problemele locale dintre toti parlamentari pe care ii are Sibiu. Ma iertati daca va irita asta insa e parerea mea si am dreptul la ea. Probabil mai sunt si altii care gandesc ca mine, si poate nu o spun sau nu pot sa recunoasca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus