Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-19°C

Lista neagra pentru constructori

Compania Naţională de Investiţii (CNI) va publica o "listă neagră" cu constructorii care nu respectă standardele de calitate sau termenele de derulare a contractelor, i-a anunţat miercuri Ana Maria Topoliceanu, directorul general al CNI, pe constructorii care lucreză cu fonduri de la instituţie. De asemenea, lista va fi transmisă Autorităţii Naţionale pentru Reglementare şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Totodată, a fost comunicată hotărârea de a nu mai accepta plăţi adiţionale care depăşesc 10% din valoarea iniţială a contractului, măsură impusă prin decizia ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, potrivit Mediafax. Excepţie de la această marjă vor face solicitările argumentate şi aprobate de Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. "Această măsura a fost luată pentru a determina constructorii să vină la licitaţii cu preţuri reale, nu subevaluate, cum făceau până acum, ca să câştige licitaţiile", a declarat egenţiei MEDIAFAX Ana Maria Topoliceanu. Ea a adăugat că prin Ordonanţa 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, valoarea cumulată a contractelor atribuite pentru lucrări şi servicii suplimentare/adiţionale nu trebuie să depăşească 50% din valoarea contractului iniţial.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus