Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Un pas gresit si pot curge amenzile la Vointa

Echipa de fotbal, CSU Voința a călcat strâmb în acest retur. Înfrângerea din deplasare, în fața echipei Avântul Reghin, cu 0-1, a lăsat un gust amar sibienilor.

Antrenorul Marius Baciu nu se grăbeşte să dea vina doar pe jucători. Nici terenul sau arbitrii nu le-au făcut sibienilor un meci uşor, dimpotrivă. Iar scaunul de lider nu e atât de sigur pe cât se pare, deşi diferenţa faţă de locul II este măricică. Două înfrângeri le-ar tăia elanul elevilor lui Marius Baciu. „A fost un joc nereușit, sper să nu se mai repete acea experiență. Nici terenul nu ne-a ajutat, a fost foarte dificil, a fost mult nămol, ne-a dezavantajat mult. Până la urmă, băieții nu sunt roboți, pot să mai prindă și ei o zi proastă”, a explicat Baciu eșecul de la Reghin.
Echipa încearcă să uite foarte repede ceea ce s-a întâmplat, considerând că a fost doar un accident nefericit și că nu se va mai repeta. Problema răsare acum în cadrul clubului. Patronul grupării a purtat discuții atât cu antrenorul cât și cu jucătorii. S-a pus chiar problema amendării jucătorilor și a staffului tehnic, în cazul în care echipa mai face paşi greşiţi pe viitor. Indiferent că înseamnă egal sau înfrângere. Deocamdată, conducerea grupării nu a luat nicio decizie referitoare la eventuale sancţiuni după meciul de la Reghin. Obiectivul este pe punctul de a se îndeplini și nu se mai admit pași greșiți. „Este treaba patronului dacă vrea să ne taie la bani, dar dânsul înțelege că performanța nu se face numai cu victorii. Nu am spus niciodată că dacă vin aici o să câștig toate meciurile. Asta ar fi foarte greu de obținut, aproape imposibil”, mai spune Baciu.
Legat de meseria de antrenor, pe care a îmbrățișat-o la plecarea de la Gaz Metan Mediaș, echipa care i-a fost „mamă” în tinerețe, Baciu încearcă să contrazică vorba care spune că atunci când ești tânăr și neexperimentat, toate merg greu și ai mai multe eșecuri decât reușite. Este optimist și declară că vrea performanță, un lucru pe care îl doresc toți antrenorii. „Sunt un antrenor tânăr și îmi doresc să fac performanță”, mărturisește acesta. Presiunea este mare deoarece lupta pentru a promova cât și poziția de lider în clasamentul seriei a VI-a sunt motive suficiente pentru a se crea o agitație în rândul fotbaliștilor. Orice meci devine foarte important, capătă o anumită greutate. Baciu încearcă să se mențină calm și să elimine presiunea existentă. „Mie mi-e frică de fiecare meci. Când joci pentru titlu, presiunea, automat, este mai mare. Nu poți fi relaxat când ai un meci. Toată lumea are așteptări de la tine. Am avut două înfrângeri în 20 de meciuri, am jucat bine până acum”, conchide Baciu.
În timp ce majoritatea antrenorilor acuză arbitajul după un meci slab sau după o înfrângere, tehnicianul sibian nu este foarte afectat de evoluția arbitrilor de până acum. „Nu vreau să pun în spate arbitrilor meciul nostru  nereușit. Așa aș găsi: un penalty neacordat și altele. Nu comentam niciodată arbitrajul. Bine, acum nu ne-am dori nici să ne oprească arbitrii să câștigăm. Să arbitreze slab”, declară antrenorul. Doi dintre jucătorii Voinței, Măjer și Suciu, spun că ar dori să continue la echipa sibiană, iar primul declară că Marius Baciu este „cel mai bun antrenor al său”, de când joacă fotbal. Cu susținere din partea jucătorilor dar și din partea conducerii, Baciu speră la o carieră plină de succese alături de Voința.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

gaby

Acum 13 ani

intradevar,merita si antrenorul si baieti sa promoveze.Succes mult.Dl Baciu tineti-o tot asa .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus