Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Ancheta interna: Politistii sibieni nu au plan de amenzi, dar sunt promovati de calculator

După ce polițiștii sibieni s-au plâns că superiorii le impun un plan de 10 amenzi zilnic, în oraș a venit în control şeful Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, comisarul-şef Lucian Diniţă. În urma evaluării, comisarul spune că poliţiştii care au vorbit despre planul de 10 amenzi pe zi au dorit doar să iasă în evidenţă. În realitate, spune comisarul-şef, niciun agent din Sibiu nu a dat mai mult de şapte amenzi într-o singură zi. "Era vorba despre normă 10 amenzi pe zi, îmi pare bine să  spun că mai mult de şapte amenzi nu au fost date de la începutul anului până acum. Verificările facute de noi şi audierile făcute de noi au fost făcute cu camera video, au recunoscut  că afirmaţia privind planul de 10 amenzi a fost spusă ca să iasă în relief", a declarat comisarul Lucian Diniţă, director Direcţia Rutieră IGPR.
A fost identificată însă o altă problemă: calificativele polițiștirlor de la rutoeră sunt date de un soft de calculator. "Cu privire la acest soft, noi avem planificată o reevaluare a indicatorilor de apreciere, se pare că există câteva deficienţe în ceea ce priveşte aprecierea corectă a valorii muncii pe care un agent o depune în teren", a spus Diniţă.

Comentarii

3 comentarii

un sibian

Acum 11 ani

Nu ar fi o problema ca se dau amenzi ca doar cu sula ln coaste se poate diciplina aceasta tara , dar amenzile sa fie obiective si nu dupa toanele politistului s-au indicatile sefului
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

cine opreste / amendeaza pe cie care trec cu tirurile pe B-dul V. Milea exact pe langa sediul politiei rutiere...Locuiesc in zona si zilnic vad cel putin 3-4 tiruri care trec pe Milea...si nu descarca marfa sau mai stiu eu ce...pur si simplu soferii vor sa scurteze drumul...si asta este o chestie minora pe care Politia Rutiera nu o vede si nu o sanctioneaza...daca ar vrea cu adevarat sa aplice legea ar trebui sa dea 20 de amenzi pe zi pentru urmatorii 2-3 ani. Inca un exemplu...B-dul Milea la trecerea de pieton de la Banca Carpatica...ar putea da 50 de amenzi pe zi soferilor care nu opresc la trecerea de pietoni.
Raspunde

Der Kommissar

Acum 11 ani

Evident, caraliul sef minte cu tupeu de borfas, din moment ce bugetul pe anul in curs s-a facut tinand cont de cateva sute de milioane de euro provenite din viitoare (posibile) amenzi. Aviz soferilor, dar si agentilor economici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus