Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Culoar spre finala mult visata

Echipa sibiană de baschet masculin, CSU Sibiu, are un culoar bun spre finala mult dorită. După ce anul trecut strategia meciului III şi arbitrajul părtinitor din meciul IV cu CSU Asesoft au văduvit echipa sibiană de o finală meritată, anul acesta, culoarul pare favorabil.

În prima fază a ecuaţiei intră eliminarea Timişoarei. O echipă robustă, de şcoală sârbă, cu un antrenor reputat, recunoscut în întreg baschetul românesc. Dragan Petricevic e un nume de care se leagă multe succesuri, iar prezenţa sa pe bancă este o garanţie permanentă a unei tactici competitive, indiferent de echipa pe care a condus-o. Dacă ne gândim că Elba Timişoara a avut în acest an mari probleme financiare iar jucătorii au jucat luni bune cu salariile restante iar acum ocupă locul V ne putem da seama de forţa şi experienţa lui Petricevic. CSU şi Elba şi-au împărţit „frăţeşte” victoriile din campionat. Timişorenii au câştigat pe teren propriu cu 81-78 iar sibienii cu 89-77 în Sala Transilvania. Forţa timişorenilor stă în linia de fundaşi, letali de la linia de trei puncte. Sibienii domină însă sub panouri unde Păltinişanu nu va putea face faţă duo-ului Boomer/Miskovic. Cele cinci partide stau sub semnul strategiei. Este vital pentru sibieni să încheie cât mai repede disputa cu ELBA pentru a putea pregăti în linişte faza următoare.
Derby-ul Ardealului promite în cea de-a doua fază a play-off-ului cinci meciuri extrem de grele pentru ambele echipe, U Cluj şi CSU Sibiu. Avantajul moral este de partea sibienilor, care au reuşit, ca niciodată, să câştige ambele partide din campionat. Clujenii au însă avantajul meciurilor disputate acasă. Cum Clujul a încheiat pe prima poziţie în campionat va juca trei meciuri acasă şi va avea de înfruntat doar de două ori vulcanul din Sala Transilvania. Greu, dar nu imposibil. Sibienii au demonstrat în două rânduri că echipa de pe Someş are puncte slabe ce pot fi exploatate. Cinci meciuri în care nu poţi stabili o favorită.
CSU Sibiu s-a întâlnit în ultimii cinci ani în playoff cu doar două dintre cele patru echipe cu care are şanse să se lupte anul acesta pentru un nou titlu, U Cluj şi Asesoft Ploieşti. Pentru Gaz Metan Mediaş e primul an în primele patru la final de campionat. Ploieştenii le-au fost „naşi” sibienilor în fiecare întâlnire. În sezonul 2006-2007, ploieştenii au eliminat CSU în două meciuri prea puţin disputate, cu 104-82 în primul şi 100-58 în al doilea. Cel de-al doilea meci trebuia să se dispute la Sibiu însă conducerea tehnică din acel moment a decis să joace tot în deplasare, meci jucat mai mult cu rezervele şi încheiat umilitor pentru sibieni. Sezonul trecut, CSU avea un neverosimil 2-0 după primele două meciuri din semifinalele cu Asesoft. Decizia de a juca meciul trei cu rezervele pentru a odihni titularii s-a dovedit falimentară pentru că în meciul patru, cu largul sprijin al arbitrilor, Asesoft a câştigat în Sala Transilvania iar Sibiul a fost eliminat din semifinale după un meci cinci condus categoric de ploieşteni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

....

Acum 13 ani

succesuri?:)))
Raspunde

fan

Acum 13 ani

Fata,esti neam cu fata lui Base?Ca esti PENIBILA "vedem"la fiecare articol,iar acum ai"pus-o' cu.....succes!!!Ce naiba de studenta esti?Chiar asa slaba este Facultatea de ziaristica a ULB??R U S I N E
Raspunde

in sfarsit

Acum 13 ani

am aliati in demersurile mele de a scapa de aceasta pseudo-ziarista lui peste! Poate, poate, reusim sa citim si noi o stire sportiva scrisa de cineva care se pricepe (si la sport, si la romana)
Raspunde

Georg

Acum 13 ani

PROPRIETATEA TERMENILOR este calitatea prin care un termen (luati din morfologie orice parte de cuvant) stabileste un raport EXCLUSIV si NECONFUNDABIL cu o anume realitate designata. LETAL= starea de moarte, Daca MEDICUL constata STAREA LETALA a PACIENTULUI= PACIENTUL e mort de fapt, NU MEDICUL E MORT.... Dati-va seama cum suna aceasta in VERSIUNEA AUTOAREI de succesuri succesorate cu succes, citez: Forta timisorenilor sta in linia de fundasi, LETALI de la linia de trei puncte. (incheiat citatul celebru). DECI aici MEDICUL moare cand constata la PACIENT STARE LETALA...pentru ca autoarea are intentia sa spuna ca timisorenii sunt periculosi de moarte pentru adversari... Dar CORECT eu interpretez treaba ca TIMISORENII pe linia de trei puncte SUNT iN PERICOL de MOARTE (=LETAL)... Nu cautati sa intelegeti ca nu e nimic de inteles intr-o fraza de neindreptat ca parul cret al unei negrese... Facultatea-de-Barfe-pe-Dupa-Colt ar putea fi trimisa la reciclare in scoala elementara daca are astfel de studuitori LETALI pentru LOGICA si LIMBA... Dixit. Georg
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus