Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Juriul UNITER vine maine la Sibiu pentru “Breaking the waves"

Teatrul Naţional “Radu Stanca” aşteaptă mâine seară ca sibienii să umple sala de spectacole, la loc de cinste urmând a se afla juriul UNITER venit să decidă dacă teatrul din Sibiu merită sau nu premii anul acesta.

“Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu invita publicul sibian mâine, 8 aprilie, de la ora 19:00, la spectacolul "Breaking the Waves sau Viaţa binecuvantată a lui Bess", adaptare scenică de Sanda Anastasof după unscenariu de Lars von Trier. Spectacolul regizat de Radu Alexandru Nica a fost nominalizat pentru Premiile UNITER 2010 la categoriile "Cea mai bună actriţă în rol principal" - Ofelia Popii - şi "Cel mai bun spectacol", iar reprezentaţia de mâine va avea loc în prezenţa juriului care va desemna câştigătorii”, au anunţat astăzi reprezentanţii teatrului sibian.

Cea de-a XVIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 19 aprilie 2010.
Din juriul UNITER fac parte: Marina Constantinescu (critic de teatru), Florica Ichim (critic de teatru), Valeria Seciu (actrita), Mihai Madescu (scenograf) şi Cornel Todea (regizor).

Uniunea Teatrală din România a decis luni, 8 martie, acordarea Premiului de excelenţă pentru creatorii Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer (scenograf – decor), Lia Manţoc (scenograf – costume), Vasile Şirli (compozitor), Andu Dumitrescu (scenograf – efecte video) pentru impactul internaţional al spectacolului „Faust” după Goethe (Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu) la Festivalul Edinburgh 2009.

„Echipa de creatori care a fost nominalizată de Senatul uniter pentru a primi Premiul de excelenţă pentru turneul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu la Festivalul Internaţional de la Edinburgh 2009 cu spectacolul „Faust” a realizat acest spectacol în anii 2006 – 2007, împreună cu 110 interpreţi (actori, muzicieni etc.), 35 de tehnicieni, precum şi cu o echipă de 11 membri ai Departamentului de Marketing, Organizare şi Promovare Spectacole. Salutăm această dreaptă recunoaştere a echipei excepţionale de creatori care a realizat această producţie. Din păcate, „Faust” nu a fost nominalizat la vremea respectivă pentru cea mai bună regie, iar recunoaşterea ca cel mai bun spectacol vine prin acest premiu de excelenţă, urmare a unei confirmări valorice la Festivalul Internaţional de la Edinburgh, ediţia 2009. Este binevenită această recunoaştere târzie, chiar dacă eforturile echipei manageriale şi ale celorlalţi 140 de membrii ai colectivului au fost omise”, a declarat pe această temă, Constantin Chiriac, directorul teatrului din Sibiu.

 

foto: sibfest.ro

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus