Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Sediul UDMR Medias, luat cu asalt

Doi tineri maghiari au fost bătuți de șase medieșeni, luni, seară, în sediul organizației din Mediaș. Altercația nu pare să aibă un caracter naționalist, spune președintele organizației UDMR Mediaș, Csaba Orosz. ”La sediu erau 25 de tineri, majoritatea liceeni de 15-18 ani, doar trei sau patru aveau o vârstă mai mare. Pe la ora 20, dintr-un imobil vecin au venit șase persoane bine clădite, se spune că unii dintre ei au fost sau sunt agenți de pază pe la diferite firme și au început să provoace tinerii. Ei fiind liceeni s-au speriat, organizatorii i-au poftit afară pe intruși și de aici au început să-i bată. Organizatorii au chemat și poliția, copiii s-au refugiat în camerele de la etaj, însă trei au fost prinși de atacatori, iar doi dintre aceștia au fost bătuți crunt și au ajuns la urgență”, povestește mersul evenimentelor Csaba Orosz. ”Nu pot spune sută la sută din ce a pornit scandalul, poate i-a deranjat muzica, nu știu. Cert este că aici au mai fost organizate evenimente, este centru cultural, dar niciodată nu am avut probleme, în niciun caz probleme din cauza naționalității. Mai mult, la astfel de evenimente au participat și români”, a mai declarat Orosz.
Preşedintele UDMR Sibiu, Balazs Bela Attila, şi preşedintele UDMR Mediaş, Orosz Csaba, au depus o plângere oficială la Poliţia din Mediaş, solicitând identificarea făptuitorilor şi luarea măsurilor legale necesare. ”Din câte am aflat, un atacator a fost prins de polițiști, ceilalți au reușit să fugă, dar cu toții au fost identificați”, spune Csaba Orosz.
Purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat pentru Mediafax că două grupuri de tineri organizau petreceri, luni seară, în două locuri apropiate, unul dintre ele fiind sediul UDMR din Mediaş. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, între cele două grupuri s-a iscat o ceartă şi au existat agresiuni, fără a fi nevoie de intervenţia medicilor. "Persoanele agresate au fost îndrumate către Serviciul de Medicină Legală, în vederea obţinerii unui certificat medical, dacă doresc să depună plângere. Liderii UDMR au depus o plângere la Poliţie şi au reclamat violare de domiciliu. Incidentul nu a avut, sub nicio formă, vreo conotaţie politică sau interetnică", a spus Luciana Balteş.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

alex

Acum 13 ani

mai dai drecu bine lea facut ca ia ars pe bozgori astia ca unguri sunt niste fraieri bravo baieti
Raspunde

alin

Acum 11 ani

poi sigur iati provocat cu ceva ca nu vineau ei sa va bata aiurea mergeti in ***mea de cacaciosi,bine ati facut baieti,imi pare rau ca nu am fost si eu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus