Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Imunitate la Syda

M-am săturat până peste cap de nesimţire şi tupeu – într-un cuvânt, de „pedelism”. Promovarea omului nepotrivit în toate locurile nepotrivite, vedetism, hoţie, zâmbete largi şi tâmpe, hăhăituri şi mult, mult tupeu. O ţară de hăhăiţi şi de jmekeraşi de mahala politică, o ţară de oameni fără coloană vertebrală, fără valori, fără repere, ţara prinţesei Eba şi a prinţului Syda, un coşmar suprareal, un carusel al măştilor din cele mai groteşti. Mă simt ca într-un fel de Ţară a Minunilor, unde nu mai există nimic normal, unde te poţi aştepta în fiecare moment la orice. Starea de fapt mă face să nu mai aştept ca un lucru să se petreacă normal. Aştept întotdeauna să se petreacă pe dos, cu susu-n jos, de la coadă la cap, alandala. Asta-i starea de fapt. Asta-i normalitatea noastră.

Mă simt ca şi cum aş striga în pustie, ca şi cum aş fi singur între nişte oameni de carton, nişte simulacre, nişte „avataruri” tembelizate, cu creierii nivelaţi de televizoare şi calculatoare, ca şi cum aş asista neputincios la un fenomen de retardare în masă. Pâine şi circ. Asta consumă toţi, fără să-şi dea seama că aşa se vor transforma în maimuţe. Cam aşa arătau indivizii care asaltau mall-urile, urcându-se pe rafturi şi aruncând cutii înspre alţi indivizi. Maimuţe într-un paradis bananier. Dacă cerem circ, dacă vedem circ, dacă trăim circ, atunci începem să ne comportăm ca atare şi să ne maimuţărim tot mai mult, arzând milioane de ani de evoluţie, în sens invers.

Am senzaţia că presa-i din ce în ce mai izolată şi mai neluată în seamă, am senzaţia că indivizii care se uită cu gura căscată zi de zi la ştiri devin imuni. Devenim imuni la orice. Tot mai puţini reacţionează. În orice caz, degeaba presa urlă, când societatea civilă tace. Şi, în definitiv, care societate civilă?... Şi, în definitiv, care societate? Societatea noastră-i o babă senilă, care se piaptănă în timp ce ţara arde, societatea noastră-i o târfă letargică, injectându-şi iluzii în vene o dată la patru ani, societatea noastră-i o fetiţă care priveşte împietrită la moartea bunicului ei, bătut pe stradă de un popor de recidivişti.

Suntem imuni, suntem imuni la Syda-Bogdan Ionescu, suntem imuni la orice! Nu ne mai şochează nimic, nu ne mai miră nimic, nu ne mai pasă de nimic. Consumăm circ pe pâine, avem creierii atât de albi de la pop-corn şi lumina monitoarelor, atât de albi, atât de netezi, suntem atât de euforici, de senini şi de calmi ca nişte vaci indiene pe păşunile Europei. Asta-i normalitatea noastră. Suntem groteşti, suntem ireali, suntem o ţară condusă de păpuşi Barbie în alianţă cu Păpuşile Muppets. Te-apucă scârba, râsu’, plânsu’, demenţa şi disperarea dacă te uiţi la ţara asta şi mai ai în tine o fărâmă de judecată şi de bun-simţ. Tu ce crezi, mai ai?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 310

Comentarii

5 comentarii

Lucian Robu

Acum 12 ani

insa Tatucul B. prefera Syda care, oricum, in opinia sa este "mai sanatoasa decat sindromul Hrebenciuc"
Raspunde

mephisto

Acum 12 ani

Daca EBA ar fi fost iubita ta nu te-ar fi traversat cugetarile profunde de mai sus,nu?
Raspunde

bucatareasa

Acum 12 ani

ce sa ti fac daca nu esti o fetita dulce care sa o rasfete seful....poate ajunge si dir. interimar.....asa ca Mihaita draga, vezi cum te porti ce sefuta ta....asta e tara lui papura voda.....si a trandafirilor de la moldova....pupilele criptocomunistilor securisi care cu ultimele zvacniri, insulta inteligenta, si profesionalismul oricarui intelectual.....traiasca prostii si fufetele...i mi pare rau pentru ceea ce ti s a intamplat dar nu te lasa doborat de un comunist care si a schimbat parul dar naravul ba....da l in gat pe comunist si fufele lui....
Raspunde

oreste

Acum 12 ani

Nu/mi place articolul. O viziune atat de sumbră fară nicio solutie nu foloseste la nimic si nimanui. Nu agreez presa care exalta raul si refuza cea mai firava sugestie de iesire din impas. Una e sa spui adevarul, sa critici. sa denunti anomaliile, alta e sa exacerbezi la modul delirant, cum se face la REalitatea si la Antena 3. Asa ca, dle Curtean, las deoparte redundanta catastrofica din articol si astept, inca astept, lansarea de carte promisa pentru dupa Pasti. Sper ca in poezie sa se mai strecoare cate o unda de lumina.
Raspunde

bucatarul

Acum 12 ani

Lui Mihai succes pe mai departe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus