Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Lectura publica: Morisca din Muzeu in Casa Arteor

În zilele de 15 şi 16 aprilie Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale „ASTRA” organizează lectura publică a cărţii de poveşti „Morişca din muzeu”.

 

Publicaţia a fost editată în cadrul Târgului Naţional de Jucării, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.  Cartea are la bază povestea unui copil sibian, ce a trecut pragul Muzeului ASTRA.

Evenimentul este strâns legat de data de 2 aprilie,  Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii. În această zi, în 1805, se naşte la Odense,  Danemarca,  Hans Christian Andersen, cel care avea să fie numit, încă din timpul vieţii, regele basmului.

Cu această ocazie Muzeul ASTRA a hotărât să sărbătorească cartea pentru copii, care este un instrument de cultură, util cititorului copil, pentru educarea sa.

Organizatorii lansează cu acest prilej  concursul „Povestea mea în Muzeul ASTRA. La această activitate, sunt invitaţi toţi elevii din şcolile sibiene.

Pe lângă activitatea interactivă desfăşurată cu elevii, se pregăteşte un stand de carte, cu publicaţiile dedicate copiilor ale Muzeului ASTRA. Dintre acestea amintim: Abecedarul şi Dicţionarul Etimologic, cartea de colorat, puzzle-uri.

Astfel, joi şi vineri,  CNM Astra dă întâlnire copiilor la Casa Artelor, în Piaţa Mică nr. 21, chiar lângă Podul Minciunilor.

Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe, începând cu  orele 10.30!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus