Joi,
13.06.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Caramitru nu l-a vrut pe Chiriac pe scena premiilor UNITER

Preşedintele Uniunii Teatrale din România, Ion Caramitru, a refuzat prezenţa pe scenă a directorului Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, în momentul înmânării premiului pentru Excelenţă spectacolului „Faust” în regia lui Silviu Purcărete.

La înmânarea premiului de excelenţă, luni, pe scenă a fost chemată scenografa Lia Manţoc. Aceasta l-a întrebat pe Caramitru: „Să vină şi domnul director?” (Constantin Chiriac, n.r.). La această întrebare, preşedintele UNITER a spus un sec "Nu!".

La anunţarea premiului, în martie, Constantin Chiriac, directorul Teatrului "Radu Stanca", a calificat gestul UNITER drept "o dreaptă şi târzie recunoaştere", referindu-se şi la faptul că montarea a fost ignorată, la momentul respectiv, de juriul UNITER. Premiera spectacolului "Faust" a deschis, în 2007, la Sibiu, Festivalul Naţional de Teatru.

Senatul UNITER a acordat premiul de excelenţă creatorilor Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer (scenograf-decor), Lia Manţoc (scenograf-costume), Vasile Şirli (compozitor), Andu Dumitrescu (scenograf-efecte video), pentru impactul internaţional al spectacolului "Faust", după Goethe (Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu), la Festivalul Edinburgh 2009.

În afara premiului pentru Excelenţă, teatrul din Sibiu a ratat ieri alte două premii: cel pentru cea mai bună actriţă în rol principal – Ofelia Popii şi cel pentru cel mai bun spectacol – Braking the waves în regia lui Radu Alexandru Nica. Premiul pentru cea mai bună actriţă a mers către Virginia Mirea pentru rolul din spectacolul "Casa Zoikăi", pus în scenă la Teatrul de Comedie din Bucureşti. "Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi", de Victor Ioan Frunză, a primit premiul pentru cel mai bun spectacol al anului 2009. Spectacolul a fost montat la Teatrul Maghiar "Csiky Gergely" din Timişoara.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

x

Acum 14 ani

eee...acum sa mai lasam si pe altii...tot noi, tot noi! n ar mai avea farmec UNITERul. In plus de asta mi s a parut usor mai slabutz decat cel de anul trecut.
Raspunde

Logic ?

Acum 14 ani

Caramitru = Basescu Chireac = Iohannis
Raspunde

HA!!!

Acum 14 ani

Nu s-au inteles la cascaval si nu l-a uitat!
Raspunde

siby

Acum 14 ani

Ăla n-are faţă de director! Sau poate Caramitru nu-l recunoaste! Ha, ha, ha
Raspunde

un sibian

Acum 14 ani

nici o problema...oricum nu este meritul lui!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus