Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Pompierii intervin mai repede. De azi

De la 25 la 13 minute se reduce timpul de intervenție al pompierilor solicitați în mediul urban. În ceea ce privește intervențiile solicitate în mediul rural, timpii de intervenție vor fi reduși de la 48 la 27 minute. Acestea sunt promisiunile făcute de reprezentanții Inspectoratului pentru situații de urgență Sibiu, după ce unitățile din Sibiu au fost dotate cu noi autospeciale de intervenție. Patru dintre acestea sunt de tip ușor, dar de model ultim, din 2009, alte două sunt cu apă și spumă, una este pentru descarcerări grele, iar în două săptămâni va sosi la Sibiu și una din cele trei autospeciale din România specializatate în intervențiile la accidentele cu pericol chimic, nuclear sau biologic.
”Bijuteriile” pe roți au ajuns în posesia ISU Sibiu în urma unui proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, proiect realizat pentru toate cele șase județe ale Regiunii 7 Centru. ”Se spune că un incendiu poate fi stins și cu un pahar cu apă, dacă se intervine la momentul potrivit. Dacă nu, uneori nu sunt suficiente nici zece autospeciale. Aceste noi vehicule din dotare, model 2009, sunt mai ușoare, au o viteză mai mare de intervenție, o manevrabilitate mai bună și, prin urmare, ne ajută să ajungem la incendii sau accidente mult mai repede, ceea ce ne oferă șansa să limităm efectele negative mult mai rapid”, spune locotentent colonel Virgil Giurgiu, din cadrul ISU Sibiu. Noile autospeciale au viteza maximă limitată la 110 km pe oră.
Din cele patru autospeciale ușoare, două vor rămâne la Sibiu, iar câte una va fi dată unităților speciale din Agnita și Mediaș. Noile autospeciale vor permite pompierilor sibieni să ”renunțe” la patru mai vechi mașini, care vor fi date serviciilor de pompieri din tot atâtea comune ale județului.
În urma licitațiilor de achiziție a mașinilor (24 la nivelul întregii regiuni) s-a făcut o economie de fonduri de 720.000 de euro de fiecare județ, față de sumele estimate inițial a fi cheltuite. Cu acești bani, reprezentanții județului Sibiu vor să organizeze o nouă licitație, pentru achiziționarea unei unei autospeciale-autoscară și a trei mașini de teren pentru intervenție în cazul incendiilor de pădure. Autoscara este estimată la 600.000 de euro și va avea o platformă de lucru ce va putea fi înălțată până la 42 de metri. Actuala autoscară din dotarea pompierilor a fost fabricată în 1982 și, teoretic, poate acționa pentru stingerea incendiilor de la 20 de metri.
Noile autospeciale vor fi prezentate sibienilor în cadrul unui eveniment programat pe 11 mai, de la ora 11, în Piața Mare a Sibiului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

SirEmiL

Acum 13 ani

o astfel de veste nu poate decat sa ne bucure.. dar sa speram ca nu va fi nevoie sa apelam la aceasta instutie :D
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus