Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Turnul Archebuzerilor

Strada Cetăţii, denumită în trecut Harteneckgasse după denumirea comitelui săsesc Johann Zabanius Harteneck, este amplasată la extremitatea sudică a cetăţii medievale. Ea este formată, de altfel, pe aliniamentul sudic de linia de fortificaţie a celei de a treia incinte de fortificare a oraşului, construită începând cu 1325. Astăzi se mai pot observa trei turnuri, ale Olarilor, Archebuzerilor şi Dulgherilor. Între turnurile Olarilor şi Dulgherilor se poate observa şi cursiva care unea turnurile mai sus amintite. Zidul are aspectul care-l va primi în secolul al XV-lea, când zidul va fi refăcut în cărămidă. Strada unea două bastioane, cel al Porţii Cisnădiei de bastionul Haller. Turnul Archebuzerilor construit între 1357-1366, are forma unei prisme octogonale cu partea superioară ieşită spre exterior. Zidăria este mixtă. Turnul Olarilor este în formă dreptunghiulară, cu o retragere a corpului paralelipipedic la cel de al doilea nivel. Turnul Dulgherilor, construit între 1337-1366, este circular cu o retragere a corpului la cel de al doilea nivel.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus