Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

ISU si-a prezentat achizitiile de sute de mii de euro in Piata Mare

Astăzi, în Piaţa Mare a Sibiului, au fost prezentate public a serie de autospeciale dotate pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

 Achiziţiile s-au făcut în cadrul proiectului "Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru".

“Aceste echipamente vor influenţa benefic munca inspectoratelor din Regiunea 7 Centru şi capacitatea sistemului în acordarea asistenţei medicale în situaţii de urgenţă. Am făcut, deci, un pas important în plan profesional, legat strict de intervenţii şi de diminuarea efectelor negative asupra celor direct afectaţi. De asemenea, este un pas important pentru administraţia publică românească. Colaborarea dintre consiliile judeţene ale celor 6 judeţe este un succes, care poate încuraja pe mai departe orice iniţiativă descentralizată. Şi nu în ultimul rând, finanţarea proiectului prin POR 2007-2013 reprezintă dovada efectelor pozitive ale calităţii României de membru al UE”, a declarat subprefectul Rareş Macrea.

 Proiectul, primul de acest gen din România, este finanţat în cadrul POR 2007-2013, are o valoare de 42.655.604 lei cu TVA şi o durată de 17 luni. Beneficiarul acestuia este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Centrul Transilvaniei", al cărei membrii fondatori sunt judeţele din Regiunea 7 Centru, reprezentate de Consiliile Judeţene Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

La festivitate au participat subprefectul Rareş Macrea, vicepreşedintele CJS, Constantin Şovăială, şi inspectorl şef al ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus