Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
3°C

Balea inca geme sub zapada

Dacă v-aţi gândit să faceţi în curând o excursie la Bâlea Lac ar fi mai bine să o mai amânaţi câteva zile. La Bâlea Lac este cel mai mare strat de zăpadă din ţară, aproape 150 de centimetri. Meteorologii au anunţat, miercuri, risc de avalanşă de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci, în Munţii Făgăraş. Potrivit centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, riscul de producere a avalanşelor de topire, la altitudini mai mari de două mii de metri, în Munţii Făgăraş, este însemnat. "Pe numeroase pante suficient de înclinate stratul de zăpadă este mediu sau puţin stabilizat. Urmare a gradului ridicat de umezire al zăpezii şi al acumulărilor de apă la suprafaţa crustelor de gheaţă, zăpada poate aluneca cu uşurinţă peste peliculele de apă, declanşările fiind posibile chiar în condiţiile unei slabe supraîncărcări. În anumite condiţii sunt posibile declanşări spontane de avalanşe de topire, unele putând fi de mari dimensiuni şi pot antrena întreg stratul", se arată în avertizarea meteorologilor. Aceştia precizează că stratul de zăpadă la Bâlea Lac este de 147 de centimetri, fiind cel mai consistent din întreaga ţară. Avertizarea meteorologilor este valabilă până joi, la ora 20.00, potrivit Mediafax.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus