Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

EXCLUSIV: Sibiul are o sansa in K1 la primul Grand Prix Mondial din Romania (VIDEO)

Raul Cătinaş va reprezenta Clubul Kudokai Atlassib şi Sibiul la primul Grand Prix Mondial de K1 organizat vreodată în România. După un stagiu de pregătire special din Olanda, Raul s-a întors în urmă cu câteva zile la Sibiu unde se pune la punct cu pregătirea. Lucrează câte 6– 7 ore pe săptămână pentru a fi în formă. Ieri l-am găsit puţin obosit după un antrenament la Ramada şi l-am luat la întrebări.

Reporter: Cum te simţi la Sibiu?

Raul Cătinaş: Mă simt foarte bine şi pregătit.

Rep.: Eşti pregătit?

R. C.: Da, am muncit foarte mult şi aici şi în Olanda, mă simt pregătit. Am încredere în Dumnezeu, în mine, cred că o să câştig meciul şi o să fac un spectacol adevărat.

Rep.: Urmează cea mai importantă competiţie din carirera ta de până acum?

R. C.: Da, va fi cea mai mare gală la care particip, cea mai mare gală din România organizată vreodată, cea mai mare gală K1 organizată anul acesta în Europa, este o gală foarte importantă pentru viitorul meu...

Rep.: Care e diferenţa între antrenamentul pe care l-ai făcut în Olanda şi cel pe care îl faci aici? De ce e nevoie de un astfel de antrenament?

R. C.: În Olanda am  putut să fac sparing cu sportivi de categoria mea. Acolo  este patria Kickboxingului. Aici nu aş fi putut face aşa ceva, şi fără lipsa de modestie o spun, în România sunt puţini de calibrul meu Îmi trebuiesc parteneri de antrenament de categorie supergrea pentru un meci atât de important. Acolo sunt sportivi mari şi grei cu care te solicită la maxim.

Rep.: Sparing însemnând...

R. C.: Este un fel de luptă de ring, pentru antrenament.

Vezi cum l-a făcut K. O. Raul Cătinaş pe Stefan Leko 

Rep.: Câte ore pe zi petreci la antrenament?

R. C.: Cam 7 ore pe zi.

Rep.: Bănuiesc că te extenuează astfel de antrenamente...

R. C.: Da, mă obosesc dar mă refac foarte repede, iau multe suplimente şi organismul meu îşi revine repede.Mai depinde şi de atitudinea mentală. O atitudine pozitivă te ajută să treci foarte repede peste obstacole.

Rep.: Cum ţi se par condiţiile de aici?

R. C.: Dacă am ales Sibiul înseamnă că am ales nişte oameni foarte cumsecade care prin profesionalismul lor mă vor ajuta să ajung cel mai bun. Aici există sponsori care iubesc sportul de ring şi care se implică în dezvoltarea acestuia .Vreau să spun că Atlassib asigură condiţii excelente de pregătire pentru tinerii care doresc să ajungă campioni. Şansa oferită aici, la Sibiu, îmi dă puterea să cred că într-o zi voi fi printre cei mai buni luptători K 1 din lume.  Aici am asigurat totul şi mă simt foarte bine.

Rep.: La ce te gândeşti când intri în ring? Ce îţi trece prin minte în momentele alea?

R. C.: Nu ştiu cum gândeşte alt sportiv, dar eu când intru în ring parcă îmi doresc foarte tare să fiu acolo. Astra vreau să fac, acolo îmi doresc să fiu.  Acolo e viaţa mea. Am aşa un sentiment plăcut, vreau să câştig, vreau să ajung acolo.

Rep.: În momentele alea, în timpul luptei gândeşti fiecare mişcare sau îţi dai frâu liber?

R. C.: Eu am o tactică stabilită înainte de meci dar nu am timp să gândesc fiecare mişcare. Pentru asta fac atâtea antrenamente, ca să îmi intre în reflex. Nu orice lovitură o gândesc.

Rep.: Dacă nu ai fi făcut asta, te-ai gândit vreodată ce merserie ţi-ai fi ales sau în ce direcţie ar fi mers viaţa ta?

R. C.: M-am mai gândit... când eram mic, de la 8 la 16 ani am făcut fotbal dar am renunţat pentru că am simţit că sportul acesta mă atrage mai mult. Eram şi foarte masiv pentru fotbal, ar fi fost mai greu.

Rep.: Eşti credincios? Te gândeşti la Dumnezeu în  timpul luptei?

R.C.: Da, sunt credincios! Înainte de a ajunge aici nu am avut condiţiile necesare pentru sportul de performanţă şi sunt sigur că doar cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns până aici.  Am luptat cu sportivi care au avut condiţii mult mai bunedecât am avut eu până acum, experienţă mai multă, antrenamente mai bune, şi i-am învins numai cu ajutorul lui Dumnezeu.

Rep.: Ai vreun model în viaţă?

R. C.: Din K1 nu pot să zic că am un preferat. Apreciez pe toţi cei care muncesc să fie în top, îi respect, dfar mie îmi place foarte mult Mike Tyson.

Rep.: De ce?

R. C.: Aşa, simt eu că mă asemăn cu el, la stilul de luptă, la fel cum lovesc eu, de mic îl studiez. Îl admir că deşi nu a fost un luptător înalt a reuşit să fie campion absolut la o categorie unde media de înălţime este de 1,88 cm.

Rep.: Nu eşti o fire violentă sau îţi sare ţandăra imediat?

R. C.. Nu, dimpotrivă, sunt o fire calmă, doar în ring aplic ce ştiu. Pe stradă dacă am un conflict încerc să-l aplanez, să-l evit. Deşi pare un sport violent, în arena K 1 nu este violenţă ca la fotbal. Pentru a lupta şi a învinge trebuie să ai autocontrol şi disciplină. Adică ştiind ceea ce pot să fac şi de ce sunt în stare încerc să aplanez lucrurile şi să îmi văd de treaba mea. Nu sunt frustrat, nu vreau să demonstrez nimănui nimic, tot ce am de demonstrat o fac în ring.Vreau să fac oamenii sa înţeleagă că un sportiv  care lupta în ring nu este neapărat violent sau o brută. Acest sport cere multă muncă, sacrificii şi concentrare. Ca orice sport de ring, este dur dar spectaculos. Cred că acesta este motivul pentru care arenele unde am luptat erau pline. În Croaţia, la Split, au fost 22.000 de spectatori. Acolo l-am invins pe  Leko, în faţa propriilor suporteri.

Rep.: În momentul de faţă, că mai ai câteva zile de antrenament, cât de pregătit eşti pentru Gală?

R. C.: Sunt foarte pregătit şi sper să fac o figură frumoasă. Şi ca întotdeauna voi face un meci de care să ne aducem aminte.

Raul ”Iron” Cătinaș cu numele său de ring, s-a născut la Lugoj la data de 6 august 1988. Raul Cătinaş este cel mai tânăr luptător de K1 din România la categoria supergrea. I-a învins prin KO pe Stefan Leko şi Paola Mataele. Este considerat al 22 –lea luptător din lume din circuitul K1.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

sibian hotarat

Acum 13 ani

bravo.autoritatile au ingropat sportul de performanta in sibiu.nu avem echipa de fotbal.rusine.baietii astia din K 1 fac treaba buna si am auzit ca sunt si seriosi.felicitari pentru tinerii care inca fac sport si nu ies in strada sa dea in cap si sa fure.
Raspunde

Dan

Acum 13 ani

mai bine nu mai dadeati filmuletul. Leko i-a daruit o victorie lui Raul. de ce? pentru chestii ce tin de pariuri sportive. din banii astia si ceva publicitate , manaca si gura lui Raul, cei mai multi insa ... noroc sa ai, Raul.
Raspunde

sibian hotarat

Acum 13 ani

sa cedezi o lupta acasa la tine in fata a 22.000 de spectatori,indiferent de pariu,este o baliverna.Apropo,sportul acesta nu are o cota mare la pariuri asa ca,las-o balta,esti doar un roman cacanar.Daca si pe 21 mai cand va lupta cu Carter Willianms ai ce vb esti si mai cacanar.
Raspunde

SirEmiL

Acum 13 ani

bafta Raul iti vom tine cu totii pumnii !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus