Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Institutia Prefectului: nu stie stanga ce face dreapta

 

Deși au instrumentat soarta a peste 500 de hectare de teren solicitate de la Agenţia Domeniilor Statului de municipiul Sibiu, reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu o țin una și bună – habar nu au despre ce este vorba.

Situaţia a ieşit la iveală în urma documentării articolelor despre schimbul de terenuri dintre Ilie Carabulea și ADS.

 

Introducere

 

Potrivit normelor legale în vigoare, autorităţile locale care doresc să preia în administrare terenuri aflate în prezent în ograda ADS trebuie să se adreseze unei Comisii Judeţene din cadrul Instituţia Prefectului. Această comisie emite hotărârile necesare pe baza cărora, mai departe, Instituţia Prefectului aprobă documentaţiile cadastrale necesare pentru schimbarea regimului de administrare a terenurilor. După care, aceeaşi Instituţie a Prefectului continuă restul demersurilor necesar de efectuat cu ADS.

 

Intrigă

 

„La Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu nu au fost înregistrate solicitări făcute de reprezentanţii Primăriei Municipiului Sibiu cu privire la propuneri de transfer al unor terenuri din administrarea ADS în administrarea Primăriei Municipiului Sibiu, respectiv a Consiliului Local Sibiu”, este răspunsul dat ziarului Turnul Sfatului, sub semnătura lui Dumitru Iorga, director executiv în cadrul Instituţiei Prefectului Sibiu.

 

Desfăşurare

 

În timp ce la Instituţia Prefectului nu e de găsit nicio urmă a lucrului cu transferul de terenuri, Primăria Sibiu vine cu cifre şi date concrete. Inclusiv cu numere de înregistrare emise de Instituţia Prefectului.

Cel mai recent transfer de terenuri de la ADS către municipalitatea sibiană datează din 2007, când Sibiu a primit 139,52 de hectare de teren extravilan în zona SC Agroindustriala SA şi alte 30,07 ha în zona Dealul Ocnei. Prefectura a aprobat documentaţia cadastrală pentru cele două terenuri în urma hotărârii Comisiei Judeţene de la Instituţia Prefectului cu numărul 609/07.11.2006. Cu adresele numărul 10208 şi 10209 din data de 10.11.2006, Prefectura trimite documentaţia către ADS Bucureşti. Această din urmă instituţie răspunde cu un protocol de predare-primire sosit la Sibiu în 23 ianuarie 2007 prin adresa cu numărul 57110, iar la Primăria Sibiu acest protocol ajunge aproape trei luni mai târziu.

În fine, mult mai recent, adică anul trecut, municipalitatea sibiană a mai cerut transferarea altor două terenuri, în suprafaţă totală de peste 500 de hectare: 111,54 ha situate în zona Agrimex Şura Mică şi 393,3 ha în zona Agromixtă Dealul Ocnei. Pe 15 iunie, Instituţia Prefectului înregistrează sub numărul 124.783 solicitarea Sibiului referitoare la transferul celor două terenuri. O lună mai târziu, pe 13 iulie, Prefectura transmite această cerere către ADS Bucureşti, prin adresa cu numărul 7505. „În data de 8 aprilie 2010 documentaţia pentru cererea privind terenul Agrimex a fost returnată Primăriei Sibiu, prin intermediul Prefecturii, pentru clarificări. Cererea pentru terenul Agromixtă încă nu a primit nici un răspuns”, arată reprezentanţii Primăriei Sibiu.

 

În loc de punct culminant. Şi epilog

 

Poziţia oficială a Instituţiei Prefectului referitoare la terenurile solicitate de Sibiu ADS-ului vine la nicio lună după ce, Corpul de control al Prefectului, în urma unei anchete derulate la Biertan, a decretat: Primăria Biertan trebuie să plătească peste 600.000 de lei unei firme care, în realitate, nu mai exista.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

sarmallas

Acum 12 ani

Vad ca articolele despre schimburile de teren ale lui Carabulea au disparut de pe prima pagina!Inseamna asta ca a reusit sa va inchida gura?Sper ca nu!
Raspunde

karl

Acum 12 ani

lui sarmallas: bai, boala, ce te priveste pe tine chestia asta? nu poti sa dormi? ia un rudotel! nu vrei sa faci un schimb de teren, iti ofer o parcela de 2\1 catre padurea dumbrava? sictir!
Raspunde

sarmallas

Acum 12 ani

Mai Karlabulea!Taran ai fost taran ai ramas!
Raspunde

karl

Acum 12 ani

lui sarmala rece: bai, schizo, pentru orice om sanatos la minte, sa fii taran este o mandrie, da' tu nu stii, proasto, pentru ca te-a lepadat ma-ta in gropile de pe asfalt. sfat: nu te mai duce la doftor, n-ai nici o sansa! mergi catinel catre calea dumbravii...inca un sictit,mortaciune!
Raspunde

sarmallas

Acum 12 ani

Nu are rost sa ma cobor la nivelul tau raspunzandu-ti!Dar cred ca te-am ghicit Karlabulea!
Raspunde

karl

Acum 12 ani

n-ai ce raspunzi, atat de duce teasta, iar la nivelul in care ma aflu, trebuie sa urci vartos, pigmeule. zici ca m-ai ghicit? si? canci, tipule, la baie, ca se deschide strandul din bazna!
Raspunde

sarmallas

Acum 12 ani

Lieber Karli!Ich sehe das du ein Trottel bist!Also wünsche ich dir weiter so zu bleiben mit samt deinem Chef!
Raspunde

ad

Acum 12 ani

karl (IP 194.102.180.186) General IP Information Hostname: newsletter.atlassib.ro ISP: Verena Sibiu Organization: Verena Sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus