Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
11°C

La gramada, caci e mai usor!

 

TOATE pensiile şi TOATE salariile sunt reduse în procente egale pentru că aşa e mai uşor. Este explicaţia venită de la preşedintele ţării, Traian Băsescu, cel pictat zilele acestea în toate culorile posibile – de la cele care îl zugrăvesc drept cârmaciul care a luat decizia în mână, până la cel mai de temut dictator.

Doar bugetarii fără simţul realităţii mai sperau, poate, într-un pachet de măsuri anticriză care să nu îi afecteze deloc: Dar, de aici şi până la a jupui cu aceeaşi unitate de măsură criza este cale lungă. Domnule preşedinte, domnilor de la putere, ţara asta geme, în continuare, de oameni săraci. Săraci, repet, pentru că nu ştiu dacă înţelegeţi sensul acestui cuvânt. Sunt pline uliţele patriei de oameni pentru care, 60 de lei înseamnă traiul pe aproape două săptămâni. Greu de înţeles, nu? Greu de priceput că din ăia 400 de lei pensie din care Băsescu şi compania înţeleg să taie sec 15% oricum nu toate cheltuielile necesare erau acoperite. E greu de înţeles că singurele cumpărături de la magazinul din colţ sunt pâinea şi uleiul. Şi astea, tot mai rar, căci sunt iarăşi înlocuite de mămăligă şi unsoare.

E trai câinesc pentru foarte mulţi oameni din ţara asta, iar traiul greu nu li se datorează în exclusivitate. Plâng oamenii sub greutăţi pentru că au fost prost guvernaţi. Des furaţi. De aceia, de exemplu, pentru care reducerea de 25% din veniturile de peste 5.000 - 6.000 de lei nu reprezintă nimic, decât mai puţini bani din salariul pe care oricum nu se bazau foarte mult.

Scoaterea din criză a României este făcută omorând, la propriu, orice urmă de demnitate în poporul sărac al acestei ţări. Prin decizia lejeră, fără bătaie de cap, luată de preşedintele ce joacă pe degete un guvern de marionete, generaţiile oropsite de lângă noi sunt şi călcate în picioare sub stindardul luptei împotriva unei crize economice.

Chiar cred că multe din protestele ce vor urma vor fi sincere scrâşnete ale disperării unei pături de milioane de oameni, condamnată doar pentru că unui guvern fără coloană îi este lene, îi este greu şi s-a trezit şi în criză de timp să mai cântărească minuţios felul în care vrea să ne scoată ţara din rahatul crizei economice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Traian Basescu

Vizualizari: 264

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

asta e realitatea sociatatii romanesti pe care cei de la putere niciodata nu o vor putea vedea obiectiv. pur si simplu nu au cum.
Raspunde

sibienii sunt romani ?

Acum 13 ani

sigur ca sibienii sunt romani. c-aşa-i românul, ca sibianul, si reciproc. cand n-are nimic de făcut, îşi bagă o doină, o manea, un rap, o cugetare. apoi isi reazamă bărbia in bâtă şi se intreabă: ce fac eu acum? stau şi cuget? şi-şi răspunde singur: mai bine doar stau. şi doineşte din frunză sau îşi pune o manea de inimă albastră la casetofon…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus