Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Mamicile protesteaza impotriva diminuarii indemnizatiilor cu 25%

Aproximativ 20 de mămici s-au întâlnit astăzi, în Piața Mare, pentru a protesta împotriva deciziilor de diminuare a indemnizațiilor de creștere a copilului. S-au strâns semnături pentru o petiție care a fost depusă la sediul Prefecturii. În petiție, mămicile explică motivele pentru care o diminuare cu 25% a indemnizației de creștere a copilului nu poate fi luată. ”Reducerea cu 25% a sumelor acordate în prezent este ineficientă. Soluția nu poate rezolva decât cel mult un deficit minor de buget și numai pentru o perioadă extrem de limitată. Economia pe care Guvernul dvs. o preconizează prin aplicarea acestei măsuri nu compensează în niciun fel sacrificiile la care îi supuneți pe bebeluși – mai puțini bani înseamnă alimentație mai proastă, medicamente mai puține, calitate scăzută a vieții”, susțin protestatarele.
Mămicile propun și o soluție alternativă pentru diminuarea fondului cheltuit de stat pentru aceste indemnizații: construcția de creșe. ”Propunem ca soluții alternative investițiile în construirea de creșe de stat, precum și acordarea de ajutoare prin subvenții și scutiri de impozite mediului privat care investește în construirea de creșe. Sistemul de creșe ar rezolva cea mai mare problemă a proaspetelor mămici care își doresc să se întoarcă la locul de muncă, dar ar permite și statului român reducerea pe viitor a perioadei de acordare a indemnizației, în conformitate cu reglementările de statele vest-europene, până la 4-6 luni. Măsura ar aduce la buget o economie pe termen lung de peste 50%, superioară celei preconizate de Guvern prin reducerea indemnizației cu 25%”, au mai scri mămicile în protest.
Guvernul Boc intenţionează reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 1 iunie, precizând că în perioada imediat următoare va fi decis dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85 la sută din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.
Peste o sută de persoane, mămici cu copii, tătici şi chiar bunici au pichetat luni, la București, sediul Ministerului Muncii, în semn de protest faţă de decizia privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus