Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

A stat ceasul

Diferenţa între un ceas mecanic şi unul cu baterii este că pe cel mecanic îl poţi folosi şi pe timp de criză, când nu îţi mai permiţi să cumperi baterii. Guvernul Boc nu este genul de guvern care să poarte ceas mecanic şi, fir-ar să fie, tocmai i s-a terminat bateria. Cu genunchii strânşi la piept şi mâna stângă pieptănând aerul în cercuri portocalii, Boc stă acum zbrigulit într-un colţ al balconului şi numără secundele. De aceea nu îl mai vedem aşa de des prin televizor. Nu vrea să piardă şirul. Altfel, cum îi mai dă ora exactă preşedintelui?

Ce e mai trist însă e că niciunul din prietenii lui cu care s-a jucat în groapa de nisip a bugetului, nu poartă ceasuri mecanice. Şi, nimeni nu mai ştie exact pe ce lume se află. "Ce proşti au fost cu toţii", spune, posomorât, Boc... "Au vrut contracte de zeci de milioane de euro cu statul, au vrut terenuri pe moca, au vrut să le fie curăţate dosarele, au vrut băutură şi femei şi au avut tot ce le-a poftit inima... Ce dracu le mai trebuiau şi rolexuri moderne? Cine naiba mai ştie acum cât e ceasul în Partidul Democrat Liberal, d-apăi în România? Dracu vine să ne ia şi noi nu mai ştim exact când. Şi, uite, că la Sibiu, treaba merge ceas... Şi, bate gongul ăla al dracului când mi-e lumea mai dragă! Al dracului primar, cu ceasul lui cu tot, nu putea să vină cu noi în mall, să ia un ceas ca tot românul de azi, unul portocaliu, galben sau roşu, oricare, numa să fie în rând cu noi... Nu, Batman, Batman, mie nu îmi trebe ceas, stau cu jaful ăsta germanic pe mână... Al dracului primar, a ştiut el ce a ştiut şi te trezeşti că vine la Bucureşti, de mână cu Vântu şi Voiculescu, să ne fixeze ceasurile. Şi la Victoria şi la Cotroceni... Mergi, fir-ai al dracului de ceas! Iartă-mă, Daniele, că nu ştiu ce fac.... Scapă-ne, Daniele! Mergi şi împarte ceva ceasuri cu baterii stricate prin biserici, să se mai ameţească şi ăia mulţi, că proşti or fi, dar, vezi că ştiu să îşi întoarcă, ai dracului, ceasurile şi, mai-mai că vin peste noi să ne bată gongul! Mergi, Daniele şi zi-le să întoarcă obrazul şi să plece privirea, că altfel, nu ştiu, zău, că se alege din noi!"

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 313

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus