Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

Sport la gramada in tot Sibiul

Challenge Day este un eveniment sportiv în care sunt implicate mai multe oraşe din lume, în acelaşi timp. Dacă sibienii se mobilizează, atunci cubanezii şi sârbii vor plânge în pumni. 26 mai este ziua în care sibienii trebuie să se mobilizeze pentru a câştiga Challenge Day, o competiţie sportivă inedită, dar plină de farmec. Challenge Day a apărut pentru prima dată în anul 1983, în oraşul Saskatoon din Canada. 50 de localităţi au preluat provocarea şi nu mai puţin de 650 de mii de oameni au participat la acest întâi eveniment. Recordul s-a stabilit în 1991, când peste 4 milioane de oameni din 528 de localităţi au făcut simultan sport. România a participat pentru prima dată la acest eveniment în anul 1993, când Bucureştiul a concurat cu Budapesta iar Sibiul cu oraşul Puket din Thailanda. De atunci, România a mai participat de nouă ori la Challenge Day, prin Piatra-Neamţ, Deva, Ploieşti, Galaţi, Baia Mare, Reşiţa şi Caracal.

 

Practic, ce înseamnă Challenge Day? Localităţile angrenate în această competiţie trebuie să mobilizeze cât mai mulţi oameni, să facă sport. Sibiul concurează în acest an cu localitatea sârbă Subotica şi cu cubanezii din Cienfuegos. Fiecare sibian care doreşte să participe la acest eveniment inedit trebuie să facă mişcare timp de 15 minute. „Noi am amenajat mai multe puncte fixe unde sibienii vor putea face mişcare. Dar nu e musai să ajungă aici pentru asta, pot face sport prin parcuri, pe alei, chiar şi individual şi chiar la locul de muncă”, spune Ioan Gligor, directorul Direcţiei Judeţene de Sport.

Contorizarea sibienilor care fac sport se va face în două moduri. Cei care aleg să sprijine mişcarea la locul de muncă vor trebui să completeze un tabel. Însă cei care vor face cele 15 minute de exerciţii într-unul dintre punctele amenajate de DSJ îşi vor completa datele pe fluturaşi care apoi vor fi colectaţi de organizatori. În final, câştigă oraşul care a reuşit să mobilizeze cei mai mulţi oameni. Cele trei localităţi sunt de dimensiuni asemănătoare.

Locurile de desfăşurare a activităţilor sportive vor fi în Piaţa Mare (tenis de masă, fotbal, şah ş.a.), platoul din faţa Băncii Bancpost (tenis de masă, badminton, role, biciclete ş.a.), Parcul Sub Arini (cros olimpic, role, biciclete, jocuri distractive), Parcul ASTRA (şah, baschet, plimbare, jocuri distractive) Parcul Terezian (jocuri distractive) şi Baza Olimpia (fotbal, handbal). Evenimentul este organizat de Primăria Sibiu, Direcţia Judeţeană de Sport şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi şi va avea loc miercuri, 26 mai.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

xman

Acum 12 ani

sapt trecuta am citit 3 randuri in tribuna din intamplare...acu am mai vazut in cateva ziare aceleasi informatii intr-un colt...daca nu e scandal nu intereseaza pe nimeni o promovare a unui eveniment care a antrenat cativa ani la rand sibiul...dupa ce am citit am intrebat in stg si in dr pe cine am intalnit daca stie de el...f putini stiau...iar in subarini..un anunt pe un pom...:(probabil ca putem concura si cu un sat si sa pierdem detasat...sportul nu mai intereseaza pe nimeni ca aici chiar trebuie sa faci ceva..nu numai sa fii chibitz pe margine sau dupa un calculator...:(
Raspunde

calin blaga

Acum 12 ani

@Xman - Sibiu 100% a dat informatia de sambata intr-un articol de 2 pagini cu toate detaliile. Plus deschidere de pe prima pagina. Totul in 66.000 de exemplare. Deci informatia a ajuns la toata lumea.
Raspunde

Silvia

Acum 12 ani

Da, si eu am aflat tot din Sibiu 100%, dar sunt de parare ca trebuia mai mult promovat evenimentul, sunt curioasa cata lume va merge...
Raspunde

High Jump

Acum 12 ani

La 16.30 va fi o demonstratie in Parcul Subarini, a noului sport pe ghete Kangoo Jumps....va asteptam.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus