Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Festivalul de Teatru a pierdut 200.000 de euro, din devalorizarea monedei nationale

Acum aproximativ două săptămâni, conducerea Teatrului sibian anunța un buget de 5,8 milioane de euro pentru ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Înaintea deschiderii acestuia, Constantin Chiriac (foto) a refăcut calculele și, cum cea mai mare parte din bani vin în lei, iar multe plăți se fac în euro, a rezultat o diferență de aproximativ 200.000 de euro. ”Diferențele valutare au dus la acest rezultat. Cel mai mare efort  pentru susținerea acestui Festival este cel al comunității sibiene, care, prin intermediul Primăriei Sibiu, alocă un milion de euro”, a declarat Constantin Chiriac. Potrivit lui, de la Ministerul Culturii au mai fost alocați aproximativ 360.000 de euro, de la Institutul Cultural Român mai vin 50.000 de euro, sumă egală cu cea acordată de Uniter. Consiliul Județean Sibiu a alocat alte aproximativ 15.000 de euro. ”Prin conturile noastre de trezorerie trec 1,6 milioane de euro. Restul până la 5,6 milioane sunt contribuții directe din partea partenerilor noștri, sunt bani care nu intră prin conturile teatrului”, a mai dezvăluit Chiriac din secretele financiare ale imensului Festival de la Sibiu.
În ședința Consiliului local de vineri, va mai fi supus votului un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Festivalului cu 1,56 de milioane de lei, veniți din sponsorizări. De la Teatrul Gong vin 15.000 de lei, alături de care sunt și banii Ministerului Culturii și Cultelor, 1,5 milioane de lei.
Alături de aceste sume, alte 47.900 de lei vin ca sponsorizări din partea a treci companii: 900 de lei de la SC Dragomir Electro Del SRL, din Sibiu, 5.000 de lei de la SNGN Romgaz și 42.000 de lei de la Banca Comercială Carpatica.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

fgwe

Acum 11 ani

hi,hi,ce vrajeala de spalat bani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus