Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Gabi Szabo vine sa se intalneasca cu micutii sibieni

1 iunie pentru copii în Parcul Subarini. Puştii sibieni vor avea ocazia să înveţe tainele sportului de la cei mai buni din istorie. Gabi Szabo, Monica Roşu şi Rică Răducanu.

Arenele de joacă sunt un eveniment cu o istorie de patru ani de zile. Începute la iniţiativa marii campioane Gabriela Szabo, Arenele de Joacă au adunat până acum peste 40 de mii de copii care au participat la diferitele acţiuni din cadrul Arenelor. Gabriela Szabo a construit o asociaţie, numită Sport pentru Viaţă, special pentru a dat copiilor avântul de care au nevoie în a practica pe cât de des se poate sportul. Primăria Sibiu şi Casa de Cultură au dat o mână de ajutor organizării, pentru prima dată în Sibiu, a Arenelor de Joacă. Proiectul are ca public important copiii, dorind să se apropie de aceştia pentru a-i învăţa de mici ce importanţă are sportul pentru sănătate şi ce trebuie să facă pentru a avea grijă de corpul şi de mintea lor. Timp de 10 ore, puştii sibieni vor avea o grămadă de chestii de făcut în Parcul Subarini, în 1 iunie, de la ora 10.

Evenimentul include numeroase activităţi sportive pentru părinţi şi copii: baschet, volei, badminton, fotbal, mini-golf, popice, tenis de masă, gimnastică, competiţii de atletism. De asemenea, vor fi  organizate şi ateliere de TSA şi de escaladă pe panou. Cei mici vor primi premii şi vor putea să participe la tombole. Pe tot parcursul zilei, copii talentanţi din Sibiu vor fi prezenţi pe scena evenimentului, pentru momente artistice şi sportive.

La eveniment participă în mod activ campioni olimpici şi mondiali, care îi vor învăţa pe copii să facă sport. Alături de Gabriela Szabo, la Sibiu vin şi MOnica Roşu, campioană mondială la gimnastică, Mihai Covaliu, campion olimpic la scrimă, Diana Oprea, campioană mondială la fitness şi Rică Răducanu, celebrul portar al echipei Rapid Bucureşti. „Ne bucurăm foarte mult să organizăm Arenele de Joacă şi la Sibiu. Sperăm ca cei mici să se bucure de ziua lor de experienţe unice şi să reuşim să le dezvoltăm obişnuiţa de a face sport cât se poate de des”, a declarat Gabriela Szabo. „Ştim că oraşul Sibiu are o tradiţie în organizarea de evenimente cultural-artistice şi ne dorim ca şi Arenele de Joacă să se transforme într-o tradiţie pentru sibieni. În plus, am ales data de 1 iunie ca să putem marca Ziua Copilului cu un eveniment sportiv în care să implicăm cât mai mulţi copii şi părinţi. Mai mult, am primit şi sprijinul autorităţilor, fiind o acţiune co-finanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu”, spune Diana Bucuroiu, PR manager pentru acest eveniment. Până acum, Arenele de Joacă s-au desfăşurat de 4 ori în Bucureşti, dar şi în Slatina, Câmpina şi Târgovişte. În funcţie de mărimea oraşului, la ediţiile anterioare între 2 şi 5 mii de copii au venit să cunoască marile vedete ale sportului românesc. „Sperăm ca Arenele de Joacă din Sibiu, având în vedere că vor avea loc exact pe 1 iunie, să atragă cât mai mulţi copii, însoţiţi de părinţi sau de cadrele didactice. Astfel, aşteptăm peste 2000 de persoane. Cu siguranţă, ne dorim ca Arenele de Joaca să devină o tradiţie în fiecare oraş în care mergem. Pe viitor, vrem să ajungem şi în oraşe mici, nu vizăm exclusiv marile oraşe şi, dacă este posibil, am vrea să aducem aceste evenimente şi în mediul rural”, mai spune Diana Bucuroiu. Arenele de Joacă încep în 1 iunie la ora 10, în parcul Subarini.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus