Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Strada A. Saguna, blocata de 1.200 de protestatari

Aproximativ 1.200 de sindicaliști blochează la această oră strada Andrei Șaguna, sensul de mers înspre str. Alba Iulia, în cadrul protestului autorizat inițiat de Cartel Alfa și CNSLR – Frăția. Bugetari din cadrul Primăriei Sibiu, ai Bilstein – Compa, din sistemul sanitar, de învățământ universitar și preuniversitar protestează în fața Instituției Prefectului împotriva anunțatelor măsuri de austeritate propuse de Guvernul în exercițiu. Protestatarii cer demisia Guvernului și a Președintelui, liderul sindical Dan Pironiu declarându-se de partea partidelor de opoziție. ”Puterea e la noi și împreună cu partidele de opoziție să răsturnăm această guvernare. E greu!”, a strigat Pirnoiu în cadrul primei părți a protestului bugetarilor, reuniți inițial în fața Casei de cultură a sindicatelor din Sibiu.
”Este un miting al sărăciei. Am invitat și pensionari și șomeri. Vom continua protestele până când Guvernul va cădea. Sunt măsuri dure, care îngenunchează poporul român”, a îndemnat la proteste și Marius Vingerzan, liderul Cartel Alfa Sibiu.
”Hoții, mafioții, jos Guvernu, jos Băsescu, unitate” sunt fost principalele scandări ale participanților la proteste. ”Suntem prea puțini aici. Această putere mafiotă ne-a întors unii împotriva celorlalți, bugetari împotriva angajaților la privați. Să-i facem să meargă dracului!”, a strigat și adjunctul Cartelului Alfa în fața mulțimii de protestari. ”Vreau să transmit guvernanților că, deși s-au format în cadrul sistemului de învățământ superior, sunt dezamăgită de ce fac acum cu țara noastră”, a vorbit protestatarilor și lidera de sindicat din cadrul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.
Potrivit lui Marius Vingerzan, protestele vor continua până când actuala Guvernare va demisiona sau va fi înlocuită.
Cât timp strada Andrei Șaguna a fost blocată, traficul a fost deviat de echipajele de poliție pe ruta Victoriei – (Banatului) Transilvaniei – Alba Iulia.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus