Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

1.200 de sibieni la deschiderea TIFF. Si mai multi asteptati la ""Eu cand vreau sa fluier, fluier"

Peste 1200 de sibieni au urmărit, miercuri seara, documentarul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, prima proiecţie din cadrul celei de a patra ediţii a  Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu. Piaţa Mică s-a dovedit neîncăpătoare pentru publicul venit să vizioneze producţia semnată de Andrei Ujică şi prezentată în premieră mondială la Festivalul de la Cannes 2010.

Sibiul a fost un oraş strâns legat de familia Ceauşescu, fiul dictatorului, Nicu, fiind prim-secretar al judeţului în perioada dinaintea Revoluţiei. Din nostalgie sau, pur şi simplu, ca să nu uite perioada comunistă, sibienii au petrecut cele trei ore ale peliculei cu sufletul la gură iar la final au aplaudat la scenă deschisă documentarul realizat de Andrei Ujică.

În această seară, scena din Piaţa Mică găzduieşte un eveniment în premieră pentru Festivalul Internaţional de Film Transilvania, un concert al Tarafului Haiducilor din Clejani. Concertul începe la ora 21.00 urmând ca, de la ora 22.00, să fie proiectat mult-aşteptatul „Eu când vreau să fluier, fluier”.

Astăzi, la Centrul Cultural Habitus, la ora 16.00 este programat filmul „Circul Vesel”, în regia lui Claudiu Mitcu, de la ora 18.00 „Luni de miere” al lui Goran Paskaljević, iar de la ora 20.00 filmul „Presupus vinovat”.

Teatrul de Vară vă aşteaptă în această seară cu filmul lui Matei Alexandru Mocanu, „The Shukar Collective Project”.

TIFF Sibiu 2010 este organizat cu sprijinul Consiliului Local, al Primăriei Municipiului Sibiu şi al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Parteneri principali sunt EuroGsm, BenQ, News Outdoor, Buonavista Banqueting şi hotelul Ibis. Partener de promovare, Cameleon PR&Events.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus