Sâmbătă,
27.04.2024
Innorat
Acum
18°C

Ministrul Agriculturii: Neregulile de la Sibiu le voi trimite la DNA

Controlul efectuat la Agenția Domeniilor Statului asupra modului în care a fost efectuat schimbul de terenuri între Agenție și familia magnatului sibian Ilie Carabulea durează, deja, de luni bune. Ministrul care a cerut controlul, Mihail Dumitru, spune că toate neregulile descoperite vor fi transmise ”organelor competente”.
Corpul de control al ministrlui Agriculturii și dezvoltării rurale a pornit de la anchetele publicate de Turnul Sfatului la începutul acestui an. Subiectul acestor materiale de presă era schimbul de terenuri efectuat între ADS și familia lui Ilie Carabulea, procedeu prin care magnatul sibian a primit 100 de hectare de teren intravilan în Sibiu, pentru 160 de hectare date la schimb și situate, în principal, în sate îndepărtate de municipiu, de genul Slimnicului sau al satului Topârcea. Diferența de valoare între cele două terenuri interschimbate ar fi de minim opt milioane de euro.
”După informațiile din presă m-am autosesizat și am trimis corpul de control să verifice acest schimb de terenuri. Nu am primit încă raportul Corpului de control, au fost chiar niște încercări de a-i împiedica pe inspectori să efectueze controlul. Mă rog, am intervenit și acum aștept să văd ce spun rezultatele controlului”, spune Mihail Dumitru.
Oricare ar fi rezultatul controlului, ministrul nu anunță vremuri fericite pentru actualii șefi ai ADS. ”Chiar săptămâna această am avut o întâlnire cu Consiliul de administrație al ADS în care am cerut mai mult o reorganizare, pentru că o restructurare a fost făcută anul trecut. Acest procedeu va afecta inclusiv structurile din teritoriu, căci trebuie ajustat personalul și acolo. Vom avea o reorganizare și, hai să îi zic și o restructurare, deși anul trecut au restructurat cam 90 de persoane”.
Ministrul evită să spună dacă, din cele aflate până acum, anchetele de la ADS vor fi preluate și de alte instituții. ”Rezultatele acțiunii de control, dacă sunt, dacă indică vreun caracter ilegal, eu le voi trimite la organele competente ale Statului Român, spre soluționare. Dacă, într-adevăr, au fost făcute ilegalități, voi trimite cazul și la DNA. Până acum, eu toate rapoartele de control care semnalau nereguli le-am trimis la IGP și așa mai departe. Dar, acum, nu știu să vă spun exact, căci nu am primit raportul de control final al corpului de control”, a mai declarat ministrul pentru Turnul Sfatului. Cât privește relațiile cu conducerea ADS... ”Nu sunt colegii mei de partid, pentru că nu sunt membru de partid”.
În timp ce pentru familia Carabulea, ADS a reușit în doar două luni să perfecteze actele necesare schimbului de terenuri, pentru mai bine de 80 de familii din Sibiu, care așteaptă teren de la ADS, lucrurile trenează de mai bine de un an. Cele peste 80 de familii așteaptă transferul a aproape 400 de hectare, din administrarea ADS în administrarea municipalității sibiene. Care, la rândul ei, să transfere dreptul de proprietate familiilor respective, cu titlu de despăgubire pentru terenurile naționalizate sub regimul comunist, dar care nu au mai putut fi retrocedate în natură pe vechile amplasamente. ”Am trimis liste extrem de detaliat la ADS, cu suprafețele identificate pentru fiecare sibian în parte. De la ADS nu primim, însă, niciun semnal și atunci când răspund solicitărilor noastre, foarte rar, o fac doar pentru a cere clarificări”, a spus primarul Sibiului, Klaus Johannis.
Între timp, pe cele 100 de hectare primite de Ilie Carabulea, acesta a plantat meri – investiția anunțată este de două milioane de euro și prevede realizarea unei plantații ”eco”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Face pariu!

Acum 13 ani

NUP. va spune ceva..... cine este asa prost sa creada ca va gasii ceva.
Raspunde

LOPEZ

Acum 13 ani

DNA Alba Iulia nu-i va face nimic, sefa de acolo este prietena cu dl. Carabulea.
Raspunde

nik

Acum 13 ani

lui lopata de lopez: cine te abureste si te mani-puleaza, bai dejectie? cu cat si cu ce te pleteste sa faci asemenea afirmatii? fa demonstratia, neghiobule, daca nu poti, mars la troaca si in-ghite-ti rahatul ce-ti colcaie in gura ta spurcata!
Raspunde

Klarabulea

Acum 13 ani

Mai Atlassib!De ce injuri tot timpul?Stim cu totii ca taica-tu nu ti-a dat educatie!Dar mai descarca-te si tu altfel!Incearca sa te descarci in baie!Sau pe terenurile furate de taicatu!Poate te-ar ajuta si un tratament cu merele din livada!Merele ajuta sa stii!Si daca nu incearca sa cauti sprijin profesional.Ca ati furat destul ca sa-ti poti permite un Psihiatru bun!In cel mai bun caz probabil ca o sa trebuiasca sa dati livada de meri inapoi!Mare scofala!Ati furat voi mult mai mult decat niste terenuri!Deci de ce te oftici asa cand se ia cineva de taicatu?Doar la alegeri ati transportat toti portocalii din Romania!Asa ca nu o sa va infunde nimeni!Are grija tatucu Traianel de copii lui!
Raspunde

nik

Acum 13 ani

insului de la 4: esti ranchinos, nu-i asa? si n-ar fi asa de degradant, daca ai avea informatii co-recte, reale, dar asa, dupa "radio-sant", mersi, ai credibilitate doar in ochii...orbilor. nu stiai, insule, ca, vorba inteleptului, "vorba buna dai, vorba buna capteti, vorba rea dai, vorba rea ca-peti". ia nu te mai lua, insule, de oameni, si vei vedea ca nu mai injura nimeni. apropo, nici macar nu ai lecturat injuraturi din partea-mi, am indoieli ca stii sa definesti corect ce-i o injuratu- ra... sa te fereasca sfantul sa te injur! hai, pa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus