Sâmbătă,
22.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Radu Nica si Ofelia Popii merg la Festivalul National de Teatru

Teatrul Naţional „Rdau Stanca” va participa la Festivalul Naţional e Teatru de la Bucureşti cu spectacolul "Breaking the Waves (Viaţa binecuvântată a lui Bess)", montat de Radu Nica după filmul lui Lars Von Trier şi cu Ofelia Popii în rol principal.

Ediţia de anul acesta readuce seria de spectacole din străinătate, care a lipsit anul trecut, din cauza bugetului foarte redus. Spectacolul lui Silviu Purcărete "Regele moare", după Eugen Ionescu, face parte din selecţia spectacolelor din străinătate din FNT, deoarece este o coproducţie Les Arts et Mouvants, Cie a l'endroit des mondes allant vers (Paris), Ex-Ponto Festival (Slovenia), UNITER şi Institutul Cultural Român, prin programul Cantemir.

Printre premierele care vor fi prezentate în FNT se numără "Măsură pentru măsură", de Matthias Langhoff (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), şi un spectacol de Rodrigo Garcia (Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Timişoara).

De asemenea, în FNT vor fi prezentate următoarele debuturi: "Exil în pământul uitării", de Andreea Tănăsescu (Centrul Naţional al Dansului Bucureşti), şi "Funcţionarii", de Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul Metropolis).

Săptămâna trecută Teatrul Radu Stanca a început stagiunea de vară, iar Ofelia Popii poate fi văzută jucând în mai multe spectacole.

foto: Mihaela Ghenescu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus