Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

De ce nu a votat Gant motiunea: Atitudinea mea politica se fundamenteaza pe responsabilitate

Reprezentantul minorităţii germane în Parlamentul României, Ovidiu Ganţ, a explicat astăzi de ce nu a votat pentru moţiunea depusă de PSD împotriva guvernului Boc. Ganţ spune că grupul parlamentar al minorităţilor din care face parte nu a votat până acum nicio moţiune de cenzură împotriva vreunui guvern. "Atitudinea mea politică de deputat FDGR şi vicelider al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, se fundamenteaza pe responsabilitate şi consecvenţă şi nu pe poziţii partinice sau politicianiste, cu atât mai mult cu cât trebuie să ţin cont şi de votul intern din acest grup, dincolo de opţiunea personală. Doresc să reamintesc faptul că, de la constituirea sa şi până în prezent Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale nu a votat în favoarea niciunei moţiuni de cenzură în conformitate cu rolul asumat de a fi un factor de echilibru şi stabilitate pe scena politică românească, neimplicat în confruntarea directă dintre partidele politice. Mai mult decât atât, grupul parlamentar al minorităţilor naţionale a votat în ultimii zece ani pentru investirea guvernelor Năstase, Tăriceanu şi Boc care au avut în mod evident ideologii şi programe total diferite", a declarat Ganţ.
Preşedintele FDGR, Klaus Johannis a explicat la rândul său astăzi motivul pentru care deputatul Ovidiu Ganţ s-a abţinut la vot: "Grupul minorităţilor are protocol de sprijin cu actualul guvern şi nu putea vota moţiunea. Deasemenea nu au putu vota nici pentru măsura de reducere a pensiilor, iar în consecinţă s-au abţinut de la vot", a declarat Johannis.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Dan Condurat

Acum 12 ani

1. este adevarat ca, parlamentarii sibieni PDL, PSD +PNL+PC, au promovat un proiect de modificarea legii electorale: minoritatile sa nu mai acceada pe usa din spate in PARLAMENTUL ROMANIEI ? 2. D.le deputat, pe o treapta de la 1 ( responsabilitate ) la 10 ( consecventa ) unde situati interesul minoritatii germane ? In parlamentul german, deputatii minoritarii romani pe ce poparta acced?
Raspunde

dorel

Acum 12 ani

D-le primar, v-am votat si va mai votez, insa de Ganz sa nu mai aud. Rusine! ce atata filozofie de doi bani: abtinere=sustinerea guvernului! Cand e vorba de cei mai greu incercati cetateni, chinuiti de batranete, de lipsa de perspectiva, de boli, unii de singuratate si cei mai multi de grija fiecarui leu sa nu-i aperi inseamna sa n-ai nici suflet si nici minte. Si cand la batranete vei da de vreun necaz te intrebi de ce oare l-ai meritat. Uite, de asta. Rusine Ganz si in cazul asta rusine, d-le Johannis. Ganz nu s-a abtinut, a votat impotriva batranilor!
Raspunde

callas

Acum 12 ani

pacat, cenzura ....
Raspunde

usadinspate

Acum 12 ani

pt. Dan Condurat in cele mai multe state exista "usa din spate" pt. minoritati istorice. Si in Germania de exemplu pt. Danezii din Landul Schleswig Holstein. In Belgia cu 100.000 de germani, lb. germana este a treia limba oficiala, locurile in senat sant asigurate. Alte exemple: Suedezii din Finlanda (toti invata suedeza la scoala); Autoguvernare in Trentino si Alto Adige (Suedtirol) in Italia etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus