Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Studenti din Croatia, Franta, Marea Britanie si Turcia vin la festivalul studentesc de la Sibiu

Liga Studenţilor din Facultatea de Litere şi Arte Sibiu anunţă că la cea de-a V-a ediţie a Universtudent International Festival & Fringe vor participa din străinătate 60 studenţi şi profesori ce reprezintă universităţi din Croaţia, Franţa, Marea Britanie, Turcia, iar pentru prima dată sunt invitaţi în festival studenţi din Bucureşti şi Cluj.

Este pentru prima dată în istoria UNIVERSTUDENT când managamentul festivalului decide să invite universităţi din ţară pentru a contribui la programul acestui proiect. Procesul de selectare s-a făcut având în vedere disponibilitatea studenţilor şi a profesorilor acestora de a călători la Sibiu.

Studenţii organizatori prin selectarea acestor invitaţi, ne propun iniţierea unui parteneriat universitar pe termen lung  care să fundamenteze cooperarea internaţională în vederea creării de spectacole noi care să încurajeze şi să inspire noua generaţie într-un mediu profesionist ce susţine creativitatea, implicarea socială şi schimbul de experienţă.

„Este pentru prima dată când am reuşit să atragem parteneri ca şi Casa de Cultură a Municipiului, Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong sau Casa de Cultură a Studenţilor, parteneri care  sprijină cu spaţii pentru specatcole sau cu resurse materiale acţiunile pe care studenţii şi elevii sibieni le propun.” –  Cătălin Grigoraş, director al festivalului

Cele mai reuşite momente ale festivalului vor fi cu siguranţă prezenţa trupei Hara în concert la Sibiu şi parada Universtudent prin centrul istoric.

Să nu uităm însă de trupele de studenţi actori care au fost invitaţi să joace la Sibiu. Work Art Theatre din Cluj-Napoca va prezenta marţi, 06 iulie 2010, la Teatrul Gong, spectacolul „Shakespeare I Love you”, începând cu ora 15.00.

Tot marţi Yeditepe University din Istanbul, Turcia, va susţine de la ora 19.00, la Teatrul Gong, spectacolele „Other Romeo, other Julliet” şi „I eat my brownie with my fingers”.

Teatrul Gong va fi şi gazda spectacolului prezentat de Academy of Dramatic Art din Zagreb, Croaţia, „Puppets”, în data de 07 iulie, de la ora 19.00. Iar unul dintre cele mai inedite spectacole „Water Dreams” va fi prezentat tot de  o formaţie din Croaţia, a Academiei de Artă din Osijek, joi 08 iulie, ora 20.30, în Parcul Sub Arini.

Britanicii de la Universitatea din Leeds vor prezenta vineri, de la ora 15.00 la Teatrul Gong, spectacolul „Milk in it”, iar studenţii din Bucureşti, de la Universitatea Spiru Haret, vor susţine la Teatrul Gong spectacolul „Cui îi e frică?”.

Universtudent este cel mai complex program extra- curicular studenţesc. Cea de-a V-a ediţie a festivalul va avea loc în perioada 5 – 11 iulie a.c şi se va desfăşura sub tema Evoluţii. Festivalul îşi propune realizarea, susţinerea şi medierea schimbului de parteneriate, a întâlnirilor dintre studenţi, personalul academic şi personalităţi importante din domeniul economic şi stiinţific, precum şi a iniţiativelor independente inovatoare. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus