Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

703 masini ridicate intr-un an

După un an de zile de la intrarea în funcţiune a utilajului pentru ridicări auto, acesta a ridicat peste 700 de maşini staţionate neregulamentar, fără niciun fel de incidente în procedura de ridicare şi transport, anunță Primăria Sibiu.

Utilajul marca DAF acţionează în întreg oraşul şi răspunde atât la solicitări venite din partea sibienilor cât şi punctual, la cazurile întâlnite pe traseu de inspectorii serviciului sau agenţii de Poliţie Comunitară. De la începutul activităţii până în prezent au fost ridicate 703 maşini care staţionau în locuri nepermise şi care îngreunau sau chiar împiedicau traficul. Din acestea doar 9 nu au mai fost revendicate de proprietari, ele fiind de la început întro stare avansată de degradare.

Costurile totale ale achiziţionării sale s-au ridicat la 387.193 lei (utilajul, asigurările şi sistemul de prindere). Încasările raportate de serviciu din taxa de ridicare, transport şi depozitare însumează 293.600 de lei, ceea ce înseamnă că utilajul se apropie de amortizarea costurilor iniţiale.

„Utilajul de ridicări auto l-am achiziţionat ca măsură de fluidizare a traficului şi am vrut să-i responsabilizăm în acest fel pe toţi şoferii faţă de ceilalţi participanţi la trafic. Cred că din momentul în care am anunţat intrarea sa în funcţiune fiecare şofer are mai multă grijă în momentul în care parchează, pentru că amenzile nu sunt deloc nesemnificative şi fiecare zi de depozitare aduce noi costuri” a declarat primarul Klaus Johannis în cadrul conferinţei de presă.

Pe lângă autovehiculele ridicate, angajaţii Biroului de Ridicări Auto au aplicat peste 400 de amenzi şoferilor care au venit să-şi recupereze maşina în timpul procesului de ridicare. Acest lucru este posibil, în măsura în care maşina nu a atins încă cu roţile platforma de ridicare. În acest caz şoferul va fi nevoit să achite atât amenda cât şi cheltuielile de ridicare şi transport.

Spaţiul de depozitare a autovehiculelor este amenajat în curtea Tursib şi poate primi simultan un număr de 40 de autovehicule. Un angajat al Biroului Ridicări Auto va sta la dispoziţia celor care doresc să-şi recupereze maşina între orele 8 şi 22. Spaţiul este supravegheat video, iar Poliţia Comunitară asigură paza acestuia. Tarifele pentru ridicare, trasport şi staţionare sunt următoarele: tarif de ridicare pentru autovehicul – 150 lei, tarif de transport – 150 lei, tarif de depozitare – 200 lei/zi. Şoferul în cauză va avea de achitat de asemenea amenda prevăzută de hotărârile de consiliu pentru contravenţia săvârşită.

Pentru informaţii suplimentare, şoferii ale căror autovehicule au fost ridicate pot apela numărul de telefon 0269/255555 disponibil între orele 8 – 22 sau direct la Biroul de Ridicări din curtea Tursib, cu intrare din strada Arieşului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

siby

Acum 11 ani

Cam putine, doar 2 bucati pe zi! In acest ritm utilajul nu-si justifica banii sau poate ca au devenit sibienii mai disciplinati? Nu cred, dovada sunt zecile de rable din parcarile blocurilor si masinile parcate aiurea prin oras dar poate ca acestea apartin unor personaje cunoscute si...legea nu-i ptr. ei! Apropo baieti vizualizati dimineata intersectia de la Politie cu Stefan cel Mare - cel putin 4 autoturisme sunt parcate in intersectie si pe trecerea de pietoni! Alta situatie pe str. Infratirii unde este un targ auto in toata regula-10 masini pe ambele parti parcate si pe trotuare iar in plina strada masinile se mai si spala si lustruiesc? alo, aude cineva???
Raspunde

bl

Acum 8 ani

nu prea aude,decat ce vor
Raspunde

bl

Acum 8 ani

si pe mine m-au ridicat .am platit si am sesizat si eu ca am vazut o masina parcata exact in intersectie si raspunsul a fost halucinant.... va deranjeaza?...... no coment ....mr.primar
Raspunde

bl

Acum 8 ani

asta a fost in iulie 2012
Raspunde

unu\'

Acum 8 ani

@bl:Ai parcat aiurea sau esti doar supraponderal?Daca-l \'\'ridica\'\' si pe cel \'\'din intersectie\'\' viata ta ar fi mai buna?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus