Sâmbătă,
01.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Lavinia Guita, care a murit in accidentul aviatic de la Tuzla, inmormantata in judetul Brasov

Lavinia Guită, care a murit în catastrofa aviatică de la Tuzla, alături de alţi 11 militari, a fost înmormântată, joi după-amiază, în cimitirul din localitatea braşoveană Vlădeni, survolat de un elicopter din care au fost aruncaţi trandafiri albi.

La funeraliile Laviniei Guită, originară din Mediaş, judeţul Sibiu, au participat câteva sute de persoane - colegi, reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene, rude, prieteni şi localnici. În timpul ceremonialului religios, cimitirul a fost survolat de un elicopter din care au fost aruncaţi trandafiri albi. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Lavinia Guită ar fi fost copilotul avionului care s-a prăbuşit şi a luat foc la foarte scurt timp de la decolare pe Aerodromul din Tuzla, trupul ei carbonizat fiind găsit la mică distanţă de avionul prăbuşit.

Lavinia Guită avea înclinaţii artistice, o parte dintre lucrările ei, cu caracter religios, fiind prezentate în cadrul unei expoziţii organizate în urmă cu aproape patru ani, la Mediaş, oraşul ei natal. Locotenentul Lavinia Guiţă era singura femeie-pilot pe tipul de avion AN 2 de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, din judeţul Buzău, avea 26 de ani şi era necesatorită. Pe lângă pasiunea pentru zbor, tânăra care în urmă cu trei ani a absolvit Institutul Militar de Aviaţie avea şi o altă dragoste: pictura. Pe vremea când era studentă, Lavinia Guiţă, fire artistică, a avut şi o expoziţie de icoane pe sticlă, 36 de lucrări apreciate la momentul respectiv de artiştii plastici locali, fiind expuse publicului din oraşul ei natal. Evenimentul a avut loc în decembrie 2006, când Lavinia Guită era încă studentă la Institutul Militar de Aviaţie din Braşov. Lavinia Guită a absolvit cursurile Şcolii Generale "Mihai Eminescu" din Mediaş şi ale Liceului Teoretic "Ştephan Ludwing Roth" din aceeaşi localitate.

Bilanţul catastrofei aviatice petrecute, luni după-amiază, la Tuzla, când o aeronavă AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc, a luat foc, este de 12 morţi şi doi răniţi. În urma accidentului, şi-au pierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale. Cei doi militari răniţi sunt căpitanul Daniel Bâlsanu şi maistrul militar clasa a IV-a Marius Nazare, aceştia fiind internaţi la Spitalul Militar din Capitală. O comisie de investigaţie tehnică, numită prin ordin al ministrului Apărării, cercetează împrejurările producerii acestei catastrofe aviatice.

Foto: Nova TV Mediaș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus