Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
0°C

Paine de casa, branza si specialitati din carne la "Slow Food", in Muzeul in aer liber

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, sâmbătă, prima ediţie din judeţ a Târgului de produse tradiţionale "Slow Food", în cadrul căreia pot fi degustate specialităţi din carne, brânză, gem, sirop, pâine de casă şi dulciuri specifice Transilvaniei, transmite corespondentul Mediafax.

"Crearea unei reţele de târguri cu produse tradiţionale în marile oraşe din România se încadrează în liniile obiectivelor propuse de organizaţia internaţională Slow Food, prin crearea unui mediu economic stabil pentru producătorii mici şi prin educarea consumatorilor în ceea ce priveşte produsele tradiţionale, locale şi sănătoase. Slow Food a fost fondat în anul 1989 ca o replică la fast-food-uri şi viaţa grăbită, la dispariţia tradiţiilor culinare locale şi la interesul scăzut pentru mâncarea consumată, provenienţa şi gustul acesteia, dar şi la modul în care alegerea alimentelor influenţează lumea din jur", declară organizatorii, într-un comunicat de presă.

Târgul "Slow Food" Sibiu se înscrie în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri, finanţat din fonduri acordate de Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România. De asemenea, târgul organizat de Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu şi Fundaţia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al Complexului Naţional Muzeal Astra, va reprezenta o piaţă volantă de produse alimentare, vândute chiar de producători şi fermieri.

Cei prezenţi la târg vor putea să urmărească o demonstraţie de dansuri populare realizată de Junii Sibiului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

dana

Acum 12 ani

corespondentul mediafax nu mai transmite si la ce ora incepe acest targ si unde anume in muzeu se va desfasura? daca ba, nu reveniti voi cu detalii?
Raspunde

ego

Acum 12 ani

@dana +1
Raspunde

Alin

Acum 12 ani

Evenimentul are loc intre orele 10 - 20.
Raspunde

Ovidiu

Acum 12 ani

Standurile vor fi expuse intre scena si Etno-Tehno Parc
Raspunde

vasilica

Acum 12 ani

si e cu bilet?
Raspunde

Ovidiu

Acum 12 ani

cu bilet, abonament sau invitatie
Raspunde

Marius Locic

Acum 12 ani

Am fost ma si io de dimineata. Da io am sarit gardu ca-i scump biletu. Am luat pastrama de oaie de aia data cu boiaua, buna de-ti lingi destele. Am gustat si ceva cascaval in scoarta de nu stiu ce naiba, bun si ala, afumat, fin... Pacat ca erau niste ficiori cu ceva palincuta, nu or vrut sa-mi dea sa gust vreo 2-3 pahare cica numa daca cumpar... Aapai dadui 10 lei pe juma de kil de am si beut-o pana acasa...
Raspunde

@Marius Locic

Acum 12 ani

foarte amuzant! :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus