Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, sâmbătă, prima ediţie din judeţ a Târgului de produse tradiţionale "Slow Food", în cadrul căreia pot fi degustate specialităţi din carne, brânză, gem, sirop, pâine de casă şi dulciuri specifice Transilvaniei, transmite corespondentul Mediafax.
"Crearea unei reţele de târguri cu produse tradiţionale în marile oraşe din România se încadrează în liniile obiectivelor propuse de organizaţia internaţională Slow Food, prin crearea unui mediu economic stabil pentru producătorii mici şi prin educarea consumatorilor în ceea ce priveşte produsele tradiţionale, locale şi sănătoase. Slow Food a fost fondat în anul 1989 ca o replică la fast-food-uri şi viaţa grăbită, la dispariţia tradiţiilor culinare locale şi la interesul scăzut pentru mâncarea consumată, provenienţa şi gustul acesteia, dar şi la modul în care alegerea alimentelor influenţează lumea din jur", declară organizatorii, într-un comunicat de presă.
Târgul "Slow Food" Sibiu se înscrie în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri, finanţat din fonduri acordate de Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România. De asemenea, târgul organizat de Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu şi Fundaţia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al Complexului Naţional Muzeal Astra, va reprezenta o piaţă volantă de produse alimentare, vândute chiar de producători şi fermieri.
Cei prezenţi la târg vor putea să urmărească o demonstraţie de dansuri populare realizată de Junii Sibiului.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Guvernul Norvegiei , Dumbrava Sibiului , Junii Sibiului , Consiliului Județean Sibiu , Programului Norvegian , Asociaţia Judeţeană , Turism Sibiu , Slow Food
Vizualizari: 374
Ultimele comentarii
Acum 19 ore
Mircea
Acum 19 ore
Ion de la raion
Acum 19 ore
Teo
Acum 19 ore
Trotineta
Acum 19 ore
Marina