Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Raliul Sibiului incepe in Piata Mare

Raliul Sibiului, etapa eveniment în Intercontinental Rally Challenge, începe oficial, joi 15 iulie, cu startul festiv în Piața Mare a orașului. 45 de masini de curse vor intra în Piața Mare la ora 20:00 și vor sta acolo timp de aproape două ore.

Ediția a 10-a a Raliului Sibiului va începe oficial, joi seara la ora 20:00, cu startul festiv programat în Piața Mare a orașului. Etapa a 5-a din Campionatul Național de Raliuri Dunlop este prima etapa mixtă din campionatul intern cu probe speciale de macadam care conțin și porțiuni de asfalt. „Raliul Sibiului este o competiție foarte asteptată de iubitorii de gen, datorită tradiției pe care o are deja în orașul nostru și importanței sale în etapele concursurilor naționale și internaționale. Mulți concurenți de valoare vin să își demonstreze talentul și să prezinte mașinile, asa că doresc organizatorilor să aibă un public cât mai numeros care să îi susțină pe participanți”, a spus Klaus Johannis, primarul Municipiului Sibiu.

Vineri, 16 iulie, în prima zi de raliu, sunt programate patru probe speciale. Raliul Sibiului va începe cu super speciala de pe terenul de autocross din cartierul Ștrand, programată la ora 17:00, după care urmează doua treceri pe speciala Dobârca și, începând cu ora 22:00, speciala Șanta pe noapte. „Șanta este una dintre cele mai renumite probe speciale din România. Santa pe noapte este proba care dă farmec etapei de la Sibiu. Sunt sigur că vom asista la un spectacol total în prima zi a raliului”, a spus Sorin Itu, organizatorul etapei eveniment din Intercontinental Rally Challenge.

Sâmbătă, 17 iulie, în ziua a doua a raliului, sunt programate restul de 6 probe speciale. Startul se va da la ora 10:00 din fața Sălii Sporturilor Transilvania, iar punctele de atracție vor fi, cu siguranță, specialele Sadu și Santa Max. „Cele două probe conțin atât porțiuni de macadam, cât și porțiuni de asfalt. Este pentru prima oară în România când avem astfel de probe și sper ca ele să fie pe placul piloților, dar mai ales al spectatorilor”, a mai adăugat Sorin Itu.

Comentarii

1 comentarii

sofer

Acum 11 ani

Santa noaptea ... sper sa le reziste masinile
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus