Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Liber pentru pustime

Tinerii sub 18 ani vor avea acces gratuit la manifestările cultural-sportive la care Consiliul Local sau Primăria Municipiului Sibiu sunt parteneri, coorganizatori sau cofinanţatori. Iniţiativa aparţine unui grup de consilieri locali, Eugen Mitea, Astrid Fodor, Liviu Cotârlă, Marianne Fritzmann şi Lerner Helmuth. Tinerii nu vor avea însă locuri nelimitate la manifestări. Practic, administraţia locală este implicată, într-un fel sau altul, în majoritatea spectacolelor sau partidelor sportive ce se desfăşoară în Sibiu. Astfel, potrivit acestei hotărâri de Consiliu Local, organizatorii evenimentelor trebuie să aloce 5% din locurile disponibile, dar nu mai puţin de 20 de locuri. Tinerii până în 14 ani vor intra la aceste evenimente cu carnetul de elev iar cei până în 18 ani ori cu carnetul de elev ori cu cartea de identitate. Practic, 5% din Sala Transilvania va fi rezervată la meciurile echipei CSU pentru tineret, la fel şi 5% din locurile disponibile pe Municipal la meciurile Voinţei. Şi este de aşteptat ca 5% dintre rockerii veniţi la Artmania să fie, de asemenea, tineri sub 18 ani. Singurele două instituţii partenere ale administraţiei locale care sunt exceptate de la regulă sunt Teatrul de Balet şi Teatrul Naţional „Radu Stanca”, instituţii ce deja acordă anumite facilităţi tinerilor. De asemenea, consilierii doresc ca pe baza evidenţelor Serviciului Public de Asistenţă Socială să fie întocmite legitimaţii pentru copiii şi tinerii din familiile cu situaţie socială deosebită, care să poată astfel intra gratuit la o serie întreagă de evenimente culturale şi sportive.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus